Buyrun laik eğitim kurumuna...

Çemberlitaş Anadolu Lisesi'nde "kutlu doğum haftası", idare tarafından öğrencilerin zorla derslerinden alınıp bir salonda namaz, salavat ve naat görüntüleri izlettirilmesiyle "kutlandı".

"Gözden ırak" olduğu için her türlü akıl almaz uygulamanın yapıldığı liselerde yaşanan skandallar bitmiyor. Bunlara bir örnek de İstanbul'un göbeğindeki bir eğitim kurumundan, Çemberlitaş Anadolu Lisesi'nden geldi.

20 Nisan günü Çemberlitaş Anadolu Lisesi öğrencileri, derslerinden zorla çıkartılarak, "kutlu doğum haftası" etkinliğine sokuldular. Salona girerken öğrencilere gül ve lokum dağıtıldı. Etkinlikte öğrencilere yol göstermesi gereken kılavuz olarak Kuran tanıtılırken, bir de video izlettirildi. Kim tarafından hazırlandığı bilinmeyen videoda küçük çocukların namaz ve dua görüntüleri kullanıldı. Etkinliğin sonunda ise çekilişle öğrencileri hadis kitapları "hediye edildi".

Böylesi bir organizasyonun finansmanının kim tarafından sağlandığı meselesi ise, akla "idareyle bir tarikat arasında işbirliği mi var?" sorusunu getirdi.

İşte etkinlik sırasında cep telefonuyla çekilmiş görüntüler:

(soL - İstanbul)