Bursa'da yetkililer depreme meydan okuyor!

Marmara Depremi'nden büyük oranda etkilen iler içinde bulunan Bursa’da depremde hasar gören 23 okul hala onarılmadı.

soL (BURSA) 17 Ağustos 1999'da Marmara Depremi'nden etkilenen ve 1. derece deprem kuşağında yer alan Bursa'da, depremde zarar gören 23 okul geçen yıllara rağmen onarılmadı.

Bursa'da depremin ardından 39 okul binası güçlendirilirken, depremin ardından 10 yıl geçmesine rağmen kent yöneticileri yeni harekete geçerek okulların güçlendirilmesi için çalışmalara başladı. 23 okul arasında özellikle 18 tanesinin hızla güçlendirilmesi gerekiyor. Onarılması gereken okullar arasında Bursa'nın köklü okulları da yer alırken, onarım bekleyen ve hala eğitime devam eden okullar arasında şunlar yer alıyor: "Gazi, Fertur, Hürriyet Ticaret ve Sanayi Odası, Setbaşı, Nedim Öztan, Ahmet Uyar, Yusuf Köstem, Selçuk Hatun, Yunus Emre, Yahya Kemal Beyatlı, Kükürtlü Ticaret ve Sanayi Odası, Şükrü Şenkaya, Süleyman Cura, Kayapa, Konaklı, Atatürk ve Hacı Huriye Tinç ilköğretim okulları ile Osmangazi Lisesi." Vatandaşlar ise 10 yıldır okulların onarılmadığını söylerken, deprem uzmanlarının Büyük Marmara Depremi ile ilgili öngörülerini hatırlatıyorlar. Bursalı yetkilileri depremi ciddiye almamakla suçlayan vatandaşlar aynı durumun Osmangazi PTT Müdürlüğü içinde geçerli olduğunu kayderken yetkilileri göreve çağırıyorlar.

"Her şeye para var ama..."
Gazetemizin sorularını yanıtlayan emekli Ercan Bey, "Ayıptır artık. Devlet dairelerinin depremden sonra hasar gördüğünü biliyorduk. Ancak çoluk çocuğumuzun okuduğu okulların bu halde olması içler acısı. Yetkililer nerde, gece nasıl rahat uyuyorlar" dedi. Fatma Hanım ise "Bu ülkede her şeyi duymayı alıştık. Bu beni şaşırtmadı. Şimdi para yok, ödenek yok yapamadık diyecekler. Kente ki her türlü gösteriye, gereksiz uygulamaya para oluyor. Ama insan sağlı için çocuklarımızın güvenliği için para olmuyor" diye konuştu. Aslı Hamın ise, "Daha iki gün önce Kandilliden uzmanlar gelip büyük Marmara Depremi'nin yaşanacağını ilişkin açıklamalar yaptı. Hepimiz televizyonlardan izledik. Ya yetkililer deprem konusunu hafife alıyor ya da önemsemiyorlar. Çocuklarımızın can güvenliği söz konusu iken 10 yıl nasıl beklenmiş açıkçası aklım almıyor" şeklinde konuştu.