Bugün de Cebeci'de faşist saldırı

Haftasonu Hocalı Katliamı'nın yıldönümünde yapılan yürüyüşün ırkçı bir gösteriye dönüşmesiyle başlayan gergin ortamda, bugün Ankara'nın bir üniversitesinde daha faşist saldırı yaşandı.

Dün Hacettepe Üniversitesi'nde yaşanan saldırının ardından, bugün de Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü'nde benzer bir olay yaşandı.

Bugün solcu öğrencilerin astığı "Piç olmak tercih değil, ama faşist olmak tercihtir" yazılı afişlerin yırtılmasıyla başlayan gerginlikte, kampüs dışından giriş yapan yaklaşık 40 kişi kampüsteki devrimci öğrencilere saldırdı.

Dün yaşanan saldırının ardından bugünkü saldırının öncesinde sabah saatlerinden itibaren okul ve civarında çevik kuvvet araçlarının bulunması, öğrencilerin bu saldırıların planlı olabileceğini düşünmelerine yol açtı.

Saldırının ardından kampüs içerisinde bir araya gelen devrimci öğrenciler, okuldan toplu çıkış yaparak yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında "Faşizme geçit vermeyeceğiz", "Kürt, Türk, Ermeni, yaşasın halkların kardeşliği" sloganları atıldı.

Yürüyüşün sonunda Yüksel Meydanı'nda yapılan basın açıklamasında "Son bir haftadır sistemli bir şekilde düzenlenen devlet destekli bu saldırılara karşı mücadele edeceğiz. Daha önce de okulumuzda yaşadığımız bu olayların polis ve faşistlerle ortak yapılması, Hacettepe'deki olaydan sonra bugün bir olayın da Cebeci'de yaşanması bir tesadüf değil, sistemli bir saldırıdır" denildi.

(soL - Ankara)