Bodrum’da Türk’e saldırıya tepki

Geçtiğimiz günlerde Ahmet Türk’e yapılan saldırı Bodrum’da da emek ve demokrasi güçleri tarafından dün protesto edildi.

Ahmet Türk’e yapılan saldırı Muğla’nın Bodrum ilçesinde de protesto edildi.

Emek ve Demokrasi Güçleri adına basın açıklamasını okuyan İdris Danışlı “Karadeniz’in kadim halkları ile ilgili hiçbir sorunumuz olamaz, olmamıştır. Bu ülke üzerinde Bu ülke üzerinde yüzyıllardan bu yana Kürt Türk , Çerkez , Rum , Ermeni , Laz halkları kardeşçe yaşamış ve yaşamaya devam edecektir. Türk’e vurulan yumruk aslında barışa ve kardeşliğe vurulmuş yumruktur. Emekçilere vurulmuş yumruktur. Halkların özgürlük talebine vurulmuş yumruktur” şeklinde konuştu.

Yapılan açıklama sırasında Türke ve Kürtçe birçok slogan atılırken, Danışlı açıklamasında son günlerde artan saldırı, kaçırma ve katletme olaylarına birde linç edilme çabasının eklendiğini belirterek “Samsun- Trabzon hatının devlet için özel bir önemi olduğu açıktır. Halkları karşı karşıya getirmek proveke etmek yanında devletin burada özel bir örgütlenmesi vardır. Bu saldırıda örgütlenmenin bir parçasıdır” şeklinde konuştu.

Basın açıklamasında söz alan TKP sözcüsü Rauf Cankurtaran “Gelinen noktada Türk ve Kürt emekçilerinin ortak hareketinden başka çıkış yolu görünmemektedir” açıklamasında bulunurken, EMEP Muğla İl Başkanı Nuri Ali Koç “Devletin halkları karşı karşıya getirme siyaseti deşifre edilmelidir” şeklinde konuştu. Yeşiller Partisi Eş Başkanı Bilge Contepe de eylemde söz alarak “Farklılıkların kabul edilmesi ve yaşatılması gerekir” dedi. Bodrum Yurttaş İnisiyatifi Sözcüsü Ayhan Karahan da yaptığı açıklamada, “Bodrum’da oluşturduğumuz birlik faşizan provakasyonlara izin vermiyor, bunu yaygınlaştırmak ve siyasi iradeye dönüştürmek gerekir” şeklinde konuşurken, söz alan Eğitim-Sen İlçe Başkanı Ali Cavit de “Hayatın her alanındaki ırkçılaştırmaya karşı güncel, pratik adımlar atılması gerekir” dedi.

(soL-Haber Merkezi)