“Beyoğlu’na sahip çık!” çağrısı

BEYDER bir açıklama yaparak vatandaşları Beyoğlu Belediyesi’nin uygulamalarına tepki vermeye çağırdı.

soL (İSTANBUL) Beyoğlu Eğlence Derneği (BEYDER) bir açıklama yaparak, vatandaşları Beyoğlu Belediyesi'nin esnafa karşı tutumunu protesto etmek için yapılacak basın açıklamasına davet etti.

BEYDER tarafından yapılan yazılan açıklamada, "Beyoğlu'nda birşeyler oluyor. Beyoğlu Belediyesi haksız ve meşru olmayan pek çok uygulama ile esnafı zora sokuyor. İşyerleri mühürleniyor" sözlerine yer verilirken, "Beyoğlu'nda Birşeyler Oluyor, Farkında mısınız?" denildi.

BEYDER yaptığı açıklamada Beyoğlu'nun, "Pek çok farklı kültürün tarih boyunca bir arada yaşadığı ve izlerini bıraktığı bir tarihi alan Tüm dinlerin ibadet yerlerinin bulunduğu önemli bir merkez Hafta sonları 2 milyon kişiye varan yerli-yabancı ziyaretçi nüfusu ile önemli bir eğlence merkezi 100 bin kişilik çalışan sayısı ile önemli bir iş merkezi ve ekonomi alanı Toplumun tüm kesimlerinin ve yüzlerce sivil toplum kuruluşunun bulunması nedeniyle önemli bir sivil toplum merkezi Çok sayıda festival, kültürel organizasyonlar nedeniyle önemli bir kültür-sanat merkeziHemen hergün ve çok sayıda yapılan paneller, muhalif yürüyüş ve eylemler nedeniyle önemli bir sivil siyaset merkezi Beyoğlu tarihi ve kültürel önemi nedeniyle önemli bir simge" olduğunu ifade etti. Bunlar nedeniyle, Beyoğlu'nun varlığından rahatsız olanlar olduğu kaydedilirken, "Beyoğlu'nda mühürlenen her işyerinin Beyoğlu'nun dokusuna-varoluşuna yapılan bir planlı saldırının bir parçası olduğunu artık biliyoruz" sözlerine yer verildi. Sorunun artık Beyoğlu'nun varolma mücadelesi haline geldiğini ifade eden BEYDER, yaptığı açıklamada "Beyoğlu'nu sevenlerin, müdavimlerinin, sanatçıların, sivil toplum kuruluşlarının, aydınların, gazetecilerin Beyoğlu'na sahip çıkma zamanıdır" sözlerine yer verdi.

BEYDER herkesi Beyoğlu'na sahip çıkmaya çağırırken, vatandaşları Cumartesi günü yapılacak yürüyüş ve basın açıklamasına davet etti. BEYDER Cumartesi günü saat 16:00'da Tünel Meydanı'nda toplanılmasının ardından, Galatasaray Meydanı'nda basın açıklaması yapılacağını duyurdu.