Baz istasyonuna mahkeme engeli

Kadıköy'de baz istasyonlarına karşı mücadele sürerken, Kozyatağı Bayar Caddesi'nde bir sitenin önündeki baz istasyonu mahkeme kararıyla kaldırıldı.

Moda İlköğretim Okulu önünde her Çarşamba 18.30’da gerçekleştirilen “Baz İstasyonu İstemiyoruz” eyleminin yedincisi yapıldı.

Grup Orpheus'un parçalarıyla destek verdiği eylemin gündeminde, Kozyatağı Bayar Caddesi’ndeki bir sitenin önüne dikilen baz istasyonuna apartman sakinlerinin açtığı dava vardı.

Kadıköy 3. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin, 25 Haziran 2009 tarih ve 2009/832 nolu kararla söz konusu baz istasyonunun sağlığı tehdit ettiği ve uzun sürede kanser oluşumunu etkileyebileceği yönünde onkolog bilirkişilerin görüşünü esas alarak davayı karara bağlaması ve 10 gün içinde dava konusu baz istasyonunun sökülmesine karar vermesi, yapılan basın açıklamasında duyuruldu ve alkışlarla karşılandı.

Basın açıklamasında, “Baz İstasyonları ve Sağlığımız” konulu bir panelin 15 Kasım pazar günü saat 15.00’te Kadıköy Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nde yapılacağı da bildirildi.

Basın açıklamasının ardından söz alan bir sağlık çalışanı, 18 Ekim Pazar günü Kadıköy'de AKP'nin sağlık politikalarına karşı Türk Tabipler Birliği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Devrimci Sağlık-İş, İstanbul Veteriner Hekimler Odası, İstanbul Eczacılar Odası ve İstanbul Dişhekimleri Odası'nın çağrısı ile merkezi bir miting düzenleneceğini duyurdu. Eylem alkışlarla sona erdi.

(soL - İstanbul)