Bayraktar gazetecilerle 'kentsel dönüşüm'e ikna edecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, halkı kentsel dönüşüm projelerine ikna etmenin yollarını gazetecilerle birlikte arayacak. Yıldız Teknik Üniversitesi’nde yapılacak sempozyumda AKP’liler ve gazeteciler söz alarak kentsel dönüşümü anlatacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, tarihi yapıların, yaşam alanlarının talan edildiği kentsel dönüşüm uygulamalarıyla ilgili gazetecilerle birlikte “ikna” toplantısı gerçekleştiriyor. 14 Aralık’ta Yıldız Teknik Üniversitesi Beşiktaş Kampusu’nda yapılacak toplantının amacı kentsel dönüşüme karşı gösterilen tepkileri azaltmayı ve ikna edilirliği artırmayı barındırıyor.

Tarihi yapıların, yeşil alanların, mahallelerin belediyeler eliyle inşaat şirketleri tarafından yağmalandığı “kentsel dönüşüm” skandalları hafızalarda yerini korurken ve uygulamaları devam ederken Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar’ın gazeteciler, belediye başkanları ile birlikte gerçekleştireceği sempozyum ile imaj tazelemeye giriştiği anlaşılıyor.

Kentsel yağma için tek yürek oldular!
Marmara Belediyeler Birliği – Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen “Medya ve Halkla İlişkiler Boyutuyla Kentsel Dönüşüm” sempozyumuna Bayraktar’ın yanı sıra İBB Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Valisi Hüseyin Mutlu, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek ile aralarında Beyoğlu, Zeytinburnu’nun da bulunduğu AKP’li belediye başkanları katılacak.

AKP’lilerin kentsel dönüşüm güzellemeleri sunacağı toplantıda gazeteci olarak bilinen isimlerden de destek alması şaşırtmadı. Kentsel dönüşümle ilgili medyanın tutumuna ilişkin konuşmaları Mehmet Ali Birand, İsmail Küçükkaya, Celal Pir, Mahmut Övür, Ali Çağatay ve Abbas Güçlü gibi isimler yapacak.

Ayrıca Anadolu Ajansı Haber Müdürü Zeki Gümüş, İHA Haber Müdürü Oğuzhan Güven, Hürriyet İstihbarat Müdürü Celal Korkut, Sabah Gazetesi Haber Müdürü Burak Artuner, Haber Türk TV İstihbarat Şefi Rıdvan Bıyık ve Yeni Şafak gazetesi İstihbarat Şefi Recep Yeter de kentsel Dönüşüm haberlerine medyanın yaklaşımını anlatacak.

YTÜ Rektörü: “Bu fırsat kaçmaz”
“Kentsel dönüşümün faaliyetlerinin tanıtımında ve anlatımında yaşanan problemler, konunun uzmanları tarafından masaya yatırılarak çözüm aranacak. Kentsel dönüşüm konusunu tartışmak için buluşuyorlar” şeklinde duyurusu yapılan sempozyumla ilgili YTÜ Rektörü İsmail Yüksek açıklama yayınladı.

Açıklamasında, “İktidarı kaybetmeyi dahi göze alarak, Türkiye için bu işi yapacağız diyen kararlı bir idare var. Bugüne dek siyasi kararlar ile bilim arasına sıkışan akademisyen ve bilim adamları olarak, Türkiye için elde ettiğimiz bu tarihi fırsatı iyi değerlendirmemiz lazım” ifadelerine yer verdi.

(soL – Haber Merkezi)