Batman Belediyesi haritasında Kürtçe de yazacak

Batman Belediyesi hazırlayacağı şehir planı haritasında Kürtçe isimlerede yer verecek.

Batman Belediyesi’nin, Batman şehir planı adı altında çıkaracağı haritada, ilçe, belde ve köylerin Türkçe isimlerinin yanı sıra Kürtçe isimleri de yer alacak.

Daha önce 2000 yılında hazırlanan ancak eksik olması nedeniyle güncelleştireceği belirtilen Batman şehir planı haritasında, Batman merkez ile ilçelere bağlı köy ve mezraların tümünün Türkçe isimlerinin altında Kürtçe isimler de yer alacağı açıklandı. Önümüzdeki günlerde basılacağı belirtilen haritada, 275 köy ve 294 mezranın isimleri yer alacak.

Batman Belediye Başkan Yardımcısı Gülistan Akel konuyla ilgili yaptığı açıklamada, köylerin Kürtçe isimlerinin de bulunduğu haritanın, vatandaşlara kolaylık sağlayacağını ifade ederken, ''Köylerin isimleri değiştirilmesine rağmen vatandaşlar, Kürtçe isimleri kullanmaya devam ediyor. Vatandaşlara kolaylık sağlamak amacıyla yayımlayacağımız Batman şehir planı haritasında ve köy listelerinde köylerin isimlerinin yanı sıra Kürtçe isimleri de yer alacak. Bu harita ile gerek hizmetlerde gerekse ulaşımda büyük kolaylığın sağlanmasını amaçlıyoruz” dedi.
(soL-Haber Merkezi)