Basın danışmanına önce dayak, sonra işten çıkarma

Mersin Akdeniz Belediyesi’nde basın danışmanlığı yapan gazeteci Kerem Türk, önce Belediye Başkanının koruması ve şoförünün saldırısına uğradı sonra trafik kazası geçirince işten çıkarıldı.

Radikal gazetesinden Can Güleryüzlü’nün haberine göre, uzun yıllar Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde gazetecilik yaptıktan sonra 2009 yerel seçimlerinde Akdeniz Belediyesi’ne aday BDP’li Fazıl Türk’ün kampanyasında çalışan Türk, seçimleri BDP’li aday Fazıl Türk’ün kazanmasıyla Belediye’nin yeni basın danışmanı oldu. Geçen yılda görevini sürdüren Kerem Türk, 3 Ağustos 2012 tarihinde Başkan’ın şoförü ve koruması tarafından Başkanlık özel kalem odasının girişinde darp edildi.

Belediye’nin güvenlik kameralarına da an an yansıyan görüntülerde, Kerem Türk ile şoför arasında bir tartışma yaşandığı, ardından tartışmanın itişmeye dönüştüğü görülürken, bu sırada o ana kadar görüntülerde gözükmeyen Başkan Fazıl Türk’ün koruması olduğu ifade edilen bir şahıs Kerem Türk’ü yumruklamaya başlıyor.

Yere düşen Kerem Türk yerde de darp edilip, sürüklenmeye çalışıyor. Diğer Belediye çalışanların araya girmesiyle olay yatıştırılmaya çalışılırken, Başkan Fazıl Türk de hemen odasının önünde yaşanan olaya, duyduğu sesler üzerine çıkarak müdahale etti.

Kaza geçirdi, hasta yatağındayken işinden oldu
Kerem Türk’ün başına gelenler bununla kalmadı. Olayın ardından izin alarak eşini ve çocuğunu, bulundukları Malatya ’dan almak için özel aracıyla yola çıkan Kerem Türk, trafik kazası geçirdi. Yaralı olarak kaldırıldığı hastanede 4 gün yoğun bakımda kalan Türk, daha Mersin ’e getirildi. Kerem Türk’e’, Mersin ’deki tedavisi sürerken Belediye’den, ‘işine son verildiği’ bilgisi verildi.

Edinilen bilgilere göre, Kerem Türk ile beraber kavgaya karışan korumanın da işine son verilirken, konuyla ilgili soruşturma açıldı.

Gazeteciler Cemiyeti'nden kınama
Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC), Kerem Türk’ün darp edilmesi, ardın da işinden çıkartılmasını yazılı açıklamayla kınadı. Açıklamada, “Bugüne kadar mesleğini layıkıyla yapan meslektaşımıza yönelik saldırıyı ve işten çıkartılmasını şiddetle kınıyor, bütün bunları camiamıza yapılmış sayıyoruz. Meslektaşımız geçirdiği trafik kazasının ardından evinde tedavi görmeye devam ederken ve sağlık durumu hala ciddiyetini korurken, bugün bir üzüntü daha yaşamış bulunuyoruz. Meslektaşımız ve üyemiz Kerem Türk’ün Akdeniz Belediyesi’ndeki görevine son verildiğini üzüntüyle öğrendik. Hiçbir gazeteci bu kentte görevi başındayken dövülemez ve raporluyken görevine son verilemez! Başkan Fazıl Türk’ün bilgisi dışında yapıldığını umduğumuz bu haksız uygulamanın bir an önce sona erdirilmesini bekliyoruz. Bu durum camiamızı derinden sarsmıştır” denildi.