Bakan bentleri savundu

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, bentlerde kalitesiz malzeme kullanıldığı eleştirilerine yanıt vererek bentleri savundu.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Artvin Şavşat'ta meydana gelen selde, bentlerin kalitesiz malzemeden yapıldığı iddialarına yanıt vererek "Bu bentler olmasaydı, felaket daha büyük olurdu" dedi.

Şavşat İlçe Jandarma Komutanlığında, arama-kurtarma çalışmalarına katılan görevlileri kutladıktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Eroğlu, devletin bu tür afetleri önlemede son yıllarda büyük gayret içinde olduğunu belirterek, "5 can burada derede kayboldu. Biz tabi buna üzülüyoruz" dedi.

Devletin anında olaya müdahale ettiğini savunan Eroğlu, "Ben, valimiz, kaymakamımız, öteki yetkililere teşekkür ediyorum. Herkesi gönülden tebrik ediyorum. Can kaybı olmasaydı çok daha iyi olacaktı. Mal kaybının önemi yok. Devletimiz güçlüdür, onları telafi eder. Ama can kaybını telafi etmek mümkün değil" dedi.

Gazetecilerin bentlere ilişkin eleştiriler olduğunun hatırlatılması üzerine, "Bununla ilgili inceleme yapılıyor. Ben de inceleyeceğim. Ama bu bentler, suyun enerjisini kırmıştır. Bu bentler olmasaydı, felaket daha büyük olurdu" diyen Eroğlu "Bu bentler suyun hızını, enerjisini kıran çok önemli yapılardır. Bu bentler olmasaydı, felaketin çok daha büyük olduğunu görecektik. Bu sel bir gün sonra, buranın pazarının olduğu gün olsaydı, felaket çok daha büyük olabilirdi. Ama sivil savunma ekipleri, jandarma arama kurtarma ekipleri çok büyük gayret gösterdiler. Ben de teşkilatımın bütün birimlerine talimat verdim. Gerek DSİ Genel Müdürlüğü, gerekse Artvin'deki bölge müdürlüğümüz, Erzurum, Kars gibi bütün bölge müdürlüklerimizi buraya sevk ettik. Ayrıca Orman Genel Müdürlüğüne talimat verdik. Cesetlerin bulunması, acımız bir miktar dindirdi" dedi. soL - Haber Merkezi