Baba Tursun oğlunun davasındaki çelişkileri ifşa etti

İzmir'de polis kurşunu ile ölen Baran Tursun'un babası, oğlunun katillerinin 2 yıl 1 ay hapis cezası aldığı davadaki "ilginçlikleri" yazılı bir açıklamayla kamuoyuna şikayet etti.

soL (HABER MERKEZİ) İzmir'de dur ihtiranı uymadığı gerekçesiyle otomobiline ateş açılarak öldürülen Baran Tursun'un katili polis memuru Oral Emre Atar'ın 2 yıl 1 ay hapis cezası aldığı davayı baba Mehmet Tursun yazılı bir açıklama ile kamuoyuna şikayet etti.

Açıklamada "polise verilen sembolik cezayı mahküm etmezsek, bundan sonra 'yaşam hakkı ihlallerinde bulunacakların' elini tutmamız mümkün olmayacak" diyen baba Tursun, davadaki çelişkilere yer verdi.

Polis memuru Oral Emre Atar'ın Nöbetçi 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde verdiği ifadede "Öldürme veya yaralama kastım yoktu, elimdeki silah kurulu iken, yere düşme esnasında silah gayri iradi biçimde ateş almıştır, düşerken benim iradem dışında patlayan silah, Baran Tursun'a değmiş olabilir" dediğini hatırlatan Tursun, Atar'ın davada ise ""Şüpheli araç, yanımızdan geçtikten sonra, durdurmak maksadıyla (14 metreden) arabanın arkasından lastiklerine doğru bir el ateş ettim, asfalt zemine çarpan mermi Baran Tursun'a değmiş olabilir" dediğini hatırlattı.

İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Uzmanı Doç. Dr. Nadir Arıcan'ın mahkemeye sunduğu adli tıp raporunda "merminin Baran Tursun'un kafasına herhangi bir yere sekme olmaksızın direkt isabet ettiğini" ifade ettiğine yer verilen açıklamada, Adnan Menderes Üniversitesi Adli Tıp Anabilim dalı başkanı Prof.Dr. Ufuk Katkıcı'nın da mahkemeye sunduğu raporda şunlara yer verdiği aktarıldı: "Kişinin ayakta iken yere ateş etmesi ve yerden sapma sonucu vaya kişinin kendini yere atma sırasında lastiklere doğru ateş etmesi ve bu arada mermi çekirdeğinin yerden sekmesi ile de aracın arka camından girip, aracın içinde düz ve doğrusal bir yol ile araç sürücüsünün kafasının arka tarafından 1,5 cm çaplı kemik defekti oluşturacak şekilde ve kafatası içinde düzgün doğrusal bir traje izlayerek ön kısımdaki kemik yapıyı da kıracak bir yol izlemesi mümkün değildir. Yerden sekerek aracın arka camını kırsa bile Ancak aracın arka tarafına tavanda bir deformasyon meydan getirebilir."

Tüm bu delillere rağmen sanığın "taksirle adam öldürmek suçundan 2 yıl 1 ay hapis" cezası verildiğini belirten Tursun, cezayı "sembolik" olarak değerlendirdi.

Baba Mehmet Tursun açıklamasında son olarak "Bir tane oğlum vardı 20 yaşındaydı. Adalet olarak benim payıma da bu düştü" dedi.