Antalya'da sağanak yağmur

Antalya’da sağanak yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Perge Deresi’nin taşmasıyla evde bulunan iki kişi büyük panik yaşadı.

Antalya’da dün sabah saatlerinde etkisini arttırmaya başlayan sağanak yağmur yer yer hayatı olumsuz etkiledi. Yayaların olumsuz etkilendiği yağış sonrası cadde ve sokaklar su ile doldu.

Aksu ilçesine bağlı Perge Çayında ise sağanak yağmurun ardından sular yükseldi. Dere kenarında bulunan iki evin balkonuna kadar ulaşan suların ardından evde bulunan iki kişi büyük panik yaşadı. Mahsur kalan 2 kişi evin damına çıkmak zorunda kaldı.

İş makinelerinin dere yatağında çalışma başlatmasıyla su normal seviyesine indi. Aksu ilçesinde bazı seraların da selden etkilendiği belirtildi.

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Bölgesel Tahmin Merkezi Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kent merkezinde metrekareye 11.8, Serik İlçesi'nde 49.8, Antalya Havalimanı bölgesinde ise 25 kilogram yağışın düştüğünü açıkladı. Yarına kadar sürecek yağışların kent merkezi ve ilçelerde etkili olacağı bildirildi. Yağışın bayrama kadar devam edeceğini açıklayan yetkililer, bayramda ise Antalyalıları sıcak bir havanın beklediğini kaydettiler.

Fırtına Alanya’da etkili oldu
Alanya'da ise şiddetli rüzgar maddi hasara yol açtı. Alanya Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, saatteki hızı 50 kilometre ulaşan rüzgarın akşam saatlerine kadar zaman zaman etkili olacağını belirterek, gün içerisinde denizde hortum oluşması ihtimaline karşı vatandaşların tedbirli olmasını istedi.

(soL -Antalya)