Ankaraspor’un tescili iptal edildi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in usulsüz para aktardığı yönündeki iddialarla gündeme gelen Ankaraspor’un Türkiye Futbol Federasyonu tarafından tescili iptal edildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in “usulsüz para aktarma” iddialarıyla gündeme gelen Ankaraspor’un tescilinin iptal edilmesine karar verildi.

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu dün yaptığı toplantıda aldığı kararla, 1. Lig takımlarından Ankaraspor A.Ş.'nin tescilinin iptal edilmesine karar verdi. Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu kararı ”Ankaraspor A.Ş.'nin Türkiye Futbol Federasyonu nezdindeki taahhütlerine uymamak ve Süper Lig'den Bank Asya 1. Ligi'ne düşürülmesine ilişkin PFDK kararını onaylayan Tahkim Kurulu kararı kesin olmasına rağmen bu karar aleyhine dava açmak suretiyle, TFF düzenlemelerini ciddi ve sürekli bir şekilde ihlal etmesi nedeniyle” aldığını açıkladı.

Ankaraspor A.Ş.’nin TFF üyeliği de askıya alınırken, kulüp hiçbir kategoride müsabakalara katılamayacak. Fikstüre göre Ankaraspor A.Ş. ile maçı olan takımlar ise o haftayı maç yapmadan geçirecek. Bu uygulama 2010-2011 sezonunda Ankaraspor A.Ş.'nin faaliyet göstermeyi planladığı A2 Ligi ve diğer tüm alt yaş liglerinde de geçerli olacak.

Danıştay 1. Dairesi'nin 25-05-2010 tarihli kararı ile Ankara Büyük Şehir Belediye'sinden Ankaraspor'a usulsüz para aktarıldığı gerekçesiyle, Melih Gökçek ve Ankaraspor yöneticileri hakkında yargı yolu açılmıştı.

(soL - Haber Merkezi)