Alevilerden AKP’li Belediye Başkanı’na büyük tepki

Bağcılar’da Hacı Bektaş-ı Veli Kültür ve Tanıtma Derneği tarafından organize edilen gecede, AKP’li Bağcılar Belediye Başkanı sanatçı Pınar Sağ’a sataşınca yoğun şekilde protesto edildi.

2 Nisan Cumartesi günü Bağcılar Olimpik Spor Salonu’nda Hacı Bektaş-ı Veli Kültür ve Tanıtma Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte AKP’li Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı sanatçı Pınar Sağ’a sataşınca yoğun şekilde protesto edildi ve salonu terk etmek zorunda kaldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Hacı Bektaş-ı Veli Kültür ve Tanıtma Derneği Başkanı Dinçer Türkmen Alevilerin zorunlu din derslerinin kaldırılmasını ve cemevlerinin ibadethane statüsüne kavuşturulmasını istediklerini belirtti.

Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı etkinlikte, sanatçılar Sabahat Akkiraz, Erdal Erzincan, Fethat Tunç, İlkay Akkaya ve Pınar Sağ da şarkılarıyla ve türküleriyle yer aldılar.

Pınar Sağ’ın ardından sahneye çıkan AKP’li Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Sağ’ın sahneden dile getirdiği sözleri eleştirerek “Ayrıştırıcı konuşmaya gerek yok. Pınar Sağ’ın ‘ötekileri’ övmesini anlamıyorum” dedi. Bunun üzerine salondakiler Çağırıcı’ya büyük tepki gösterdi. Tepkilerin giderek büyümesi üzerine Çağırıcı, dernek tarafından kendisine verilecek olan teşekkür plaketini de almadan sahneyi terk etti. Önce protokol koltuğuna geri dönen Çağırıcı, tepkilerin sürmesi üzerine salonu terk etmek zorunda kaldı.

Bilindiği gibi Pınar Sağ, AKP’nin “ileri demokrasi”sine maruz kalmış ve Dersim’deki bir konserde devrimci önderlerden İbrahim Kaypakkaya’yı öven bir konuşma yaptığı için 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

(soL-Haber Merkezi)