'AKP'lilerin o kadar ayrıcalığı olsun'

Zonguldak İl Genel Meclisi'nin AKP'li başkanının yıllardır işe gitmediği halde her ay düzenli maaş aldığı ortaya çıktı. AKP'li başkan skandal ortaya çıkınca "o kadar ayrıcalığımız olsun" dedi.

soL (HABER MERKEZİ) Türkiye Taş Kömürleri Kurumu'nda maden işçisi kadrosunda görünen AKP'li Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Kalaycıoğlu'nun 5 yıldır işe gitmediği her ay düzenli olarak maaş aldığı ortaya çıktı.

Sözcü gazetesinin haberine, yüzlerce metre altında çalışan maden işçileriyle aynı maaşı alıp, aynı sosyal haklara sahip olan AKP'li Kalaycıoğlu skandalın ortaya çıkmasının ardından ise " o kadar ayrılacağımız olsun" dedi.

Kalaycıoğlu şunları söyledi: "Elbette ki toleranslarım olacak. Ben il genel meclisi başkanıyım. Kumarhane işletmiyorum. Gece vardiyasında çalışıp gündüz il genel meclisindeki işimi yapıyorum. İşe gitmediğim zamanlar olabilir."

Zonguldak'ta aralarında üniversite mezunları da olan binlerci kişi geçtiğimiz ay maden işçisi olabilmek için girdikleri yetenek sınavında kütük taşımış, odun kesmişti. Sınavdan geçebilenler şans topuyla çekilen kura sonucu maden işçisi olmaya hak kazanmıştı.

İlgili haber: http://haber.sol.org.tr/mansetler/mansetalt/6702.html