"AKP'li Ömer'i AKP öldürdü"

İstanbul'da çalıştığı inşaattan düşerek yaşamını yitiren Muğla Üniversitesi öğrencisi Ömer Çetin'in anısını yaşatmak amacıyla heykel çalışması başlatıldı.

Emek Gençliği, Gençlik Muhalefeti, Öğrenci Kolektifleri ve TKP'li Öğrenciler bugün Muğla Üniversitesi'nde ortak bir basın açıklaması yaparak İstanbul'da polisin öğrenci arkadaşlarına yapmış olduğu saldrıyı protesto ettiler.

Basın açıklamasının sonunda Muğla Üniversitesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatı 1. sınıf öğrencisi Ömer Çetin'in yazın harç parasını ödemeyebilmek için çalıştığı inşaatta hayatını kaybederek ölmesi ve Ömer'in emekçi Kürt bir ailenin çocuğu olduğu hatırlatıldı.

"Herkese parasız, eşit ve bilimsel eğitim'' mücadelesinde Ömer'in anısını yaşatmak için, Muğla Üniversitesi'nin ilerici öğrencileri olarak üniversitelerine Ömer'in heykelini dikeceklerini ilan ettiler.

Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin heykeli yapacağı açıklandı.

Öğrenciler, heykel çalışmasına destek amacıyla üniversitede bir imza kampanyası başlattıklarını, Muğla Üniversitesi Rektörlüğü'nün yaptıkları resmi başvurulara yanıt vermemesi nedeniyle bir ay bekletildiklerini söylediler.

Ömer'in sınıf arkadaşlarının da destek verdiği eylemde arkadaşları "Ömer AKP'liydi fakat onu AKP öldürdü" dediler.
(soL - Muğla)