AKP dinlemedi hastane su altında kaldı

Tüm uyarılara rağmen Silivri Devlet Hastanesi'ni dere yatağına inşa etmekten vazgeçmeyen AKP'nin bu sorumsuzluğu çok ciddi sıkıntılara neden oldu.

Yaşanan doğal afette hizmet vermesi ve halkın yaralarını sarması gereken devlet hastanesi sular altında kaldı. Hastanede hiçbir acil hizmet verilemezken hastanede yatan hastalar da başka hastanelere nakledildi.

İstanbul Tabip Odası'nın internet sitesinde yer alan bir habere göre: "Tüm eleştirilere karşın dere yatağı ve eski bataklık bölgesine inşa edilen hastane, sağlıkta vitrini ön plana çıkaran Sağlık Bakanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerince prestij hastanelerden biri olarak sunuluyordu. Tam olarak alt yapısı ve tıbbi ekipmanı tamamlanmadan 29 Mart seçimleri öncesinde alelacele açılışı yapılan ve sağlık hizmeti sunumuna başlayan hastane, ilk kuvvetli yağmurda dere yatağının taşması sonucu çamur ve kanalizasyon sularıyla doldu."

Hastane yerleşkesinin her türlü doğal afete göre seçilmesi gerektiği belirtilen haberde, "Birçok kesimin uyarısına rağmen hastanenin inşa edilen arazisi AKP’li belediyenin ısrarı üzerine birçok haksız gelir elde edilmesi uğruna depreme uygun olmayan dere yatağına inşa edilip 2009 Mart ayında faaliyete geçirildi." denildi.

Hastaneni son durumu
Silivri Devlet Hastanesi yaşanan sel sonrası sağlık hizmetleri acil birimi dahil tamamen durdu. Klinikte yatan hastaların başka hastanelere transferleri yapılırken su boşaltma çalışmalarına başlandı. Sadece alt katların yoğun yağıştan etkilenmedi, en üst katta bulunan ameliyathane de uygunsuz inşaat nedeniyle sular altında kaldı, ameliyathane kullanılamaz hale geldi. Hastanenin elektrik sisteminin de hasar görmesi nedeniyle hastanede elektrik yok.

Marka hastane
AKP hükümeti sağlıkta marklaşmaya çok önem verirken vitrine çıkardığı hastanelerde bir çok sorun yaşanıyor. Sağlık sunumunu piyasa mantığına göre yeniden düzenleyen AKP'nin marka hastanelerinden Bursa Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde de bir süre önce yangın çıkmıştı ve hastanenin o kadar da "akıllı"olmadığı anlaşılmıştı.
(soL - Haber Merkezi)