“AKM kullanılamaz hale getirildi”

Atatürk Kültür Merkezi’ni, mahkeme kararlarına riayet etmeyerek kullanılamaz hale getirenler hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Haziran 2008’den beri “tadilat ve onarım yapılacağı” gerekçesiyle kapalı tutulan, İstanbul Taksim Meydanı’ndaki Atatürk Kültür Merkezi’ni kullanılamaz hale getirenler hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Kültür Sanat-Sen, TMMOB, Nâzım Hikmet Kültür Merkezi, Tiyatro Oyuncuları Meslek Birliği, Özerk Sanat Konseyi ve Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği, dün AKM önünde bir basın açıklaması yaparak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletilen suç duyurusunu kamuoyuna açıkladı.

Göstericiler, binanın kullanıma açılması için hiçbir şekilde çaba harcanmadığının ve tadilat sırasında binanın ana kirişlerine ciddi anlamda zarar verildiğinin altını çizdiler.

AKM hakkında 2008’de alınan yıkım kararı, Kültür Sanat-Sen’in açtığı davaya bakan İstanbul 9. İdare Mahkemesi bilirkişi incelemesi sonucunda yasaya ve mevzuata aykırı bulunarak iptal edilmişti. Ancak AKP, kültür ve sanat merkezlerini yıkma politikasını sürdürürken, AKM konusundaki mahkeme kararına rağmen burayı işlevsiz hale getirdi.

(soL - Haber Merkezi)