Ailesine bakan kadın taş taşıyor

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde eşi kanser tedavisi gören kadın eşine ve 2 kızına bakabilmek için taş taşıyıp caddelere döşüyor. Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, 60 kişi arasından seçilerek işe alınan İçka'nın şanslı biri olduğunu düşünüyor.

Halkın yoksulluk ve işsizliğe rağmen hayata tutunmaya çalıştığı Türkiye'de bir mücadele öyküsü Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinden geldi.

Şarköy'de eşi kanser tedavisi gören bir kadın, 2 kızına bakabilmek için günde 8 saat taş taşıyıp caddelere döşüyor.

35 yaşındaki Deren İçka Türkiye İş Kurumu Tekirdağ İl Müdürlüğünün Toplum Yararına Çalışma Programları (TYÇP) kapsamında Şarköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünde çalıştırılmak üzere geçici işçi alımına başvuran tek kadın.

İşe alınan İçka, kilolarca taş taşımak zorunda kalsa da çocuklarına bakabildiği için mutlu olduğunu ifade ediyor.

10 kişi alınacak işe 60 kişinin başvurduğunu, bu nedenle noter huzurunda yapılan çekilişte ilk kendi isminin çıktığını anlatan İçka, Anadolu Ajansı muhabirlerine yaptığı açıklamada, ''60 erkeğin arasında tek kadın olduğumu görünce utandım. Sonra 13 yaşındaki kızımı yanıma aldım ve kura çekimine öyle geldim. Bu işi yapamayacağımı, vazgeçmemi isteyenler oldu ama benim bu işe ihtiyacım vardı ve ben kazandım'' dedi.

Eşinin kanser tedavisi gördüğünü, emekli maaşıyla geçinmeye çalıştıklarını, ancak bir yıl önce tedavi için bankadan kredi çektikleri için iş aramaya başladığını söyleyen İçka, şöyle konuştu:

''Belediye hoparlöründen belediyenin parke taşı döşeme işi için 6 ay süreli geçici işçi alacağını duydum. Aynı gün belediyeye gidip iş için başvurdum. 1 Nisanda yapılan kura çekiminde ilk benim ismimin çıktığını duyduğumda dünyalar benim oldu. Şarköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde 5 ay 29 gün çalışacağım. Sabah 7 buçukta mesaimiz başlıyor. Her gün kilolarca taş taşıyor, caddelere döşüyorum, ellerim nasır tutuyor ama hiç yorulmuyorum, çünkü bu işe ihtiyacım vardı. Çocuklarımın okul masrafını, evimin ihtiyaçlarını karşılayabilmek benim en büyük mutluluğum. Eşimin sigortası olduğundan bize kredi borcu dışında çok büyük yükü olmadı.''

Caddelerde parke taş döşediğini görenlerin kendisini şaşkınlıkla izlediğini ifade eden İçka, ''Halk bu tür şeylere alışkın değil. Şaşırmalarına rağmen beni yadırgamadılar. İş arkadaşlarım da ellerinden geldiğince bana yardımcı oluyor'' dedi.

"Çocuklarım için her türlü işi yapabilirim"
Günde 8 saat çalıştığını, işten eve gittikten sonra yemek yapıp çocuklarıyla ilgilendiğini belirten İçka, ''Ben 3 yaşındayken babam ölmüş, annem de bizi dedem ve babaanneme bırakmış. Bu nedenle daha küçük yaşımda çalışmak zorunda kaldım. Şimdi kendi çocuklarım için her türlü işi yapabilirim. Şu anda çalıştığım iş geçici olduğundan kalıcı bir iş istiyorum. Ancak ilkokul mezunu olduğum için kimse bana iş vermiyor'' diye konuştu.

Ustabaşı Ahmet Kuran, işin çok ağır olduğundan ilk gün dayanamayacağını düşündüğünü, ancak 17 gün olmasına rağmen İçka'nın hiç işini aksatmadan çalışmaya devam ettiğini belirtti.

Belediye Başkanı: 60 kişi arasından seçilen İçka şanslı biri
Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok 1 parke taşın ortalama 4 kilo ağırlığında olduğunu, bu nedenle İçka'ya bu işi yapıp yapamayacağını sorduğunu, İçka'nın bu işe ihtiyacı olduğunu söylemesi nedeniyle kendisine başarılar dilediğini anlattı.

Altıhok, 60 kişi arasından seçilen İçka'nın şanslı biri olduğunu iddia etti. Altınok, turistik bir ilçe olan Şarköy'ün daha da güzelleşmesi için cadde ve sokakların yenilendiğini, buna bir kadının elinin değmesinin kendilerini de sevindirdiğini söyledi.