Adana’da AKP’ye ve krize karşı eylem

AKP ve krize karşı bir araya gelen DİSK, KESK, TKP, ÖDP ve DTP’nin katıldığı yürüyüşe, birçok sendika ve siyasi yapı da destek verdi. Yürüyüş AKP Adana il binasında yapılan açıklamayla sona erdi.

soL (Adana) AKP'ye ve krize karşı 5 Ocak Meydanı'nda toplanan çok sayıda sendika, oda ve siyasi parti üyeleri, alkış ve sloganlarla AKP il binasına doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca "Zamlarla yaşanmaz Tayyip'ten adam olmaz", "Zam zulüm işkence işte AKP", "Çuvalsız krizsiz AKP'siz Türkiye" sloganları atıldı.

AKP İl binasına gelen yürüyüşçüler burada bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada, "Tekirdağ'da Abdulkadir Uçar kendini yaktı, Yonca Market'in Migros'a devri nedeniyle 700 işçi işten atılıyor evlerine ekmek götüremez duruma düşüyorlar, İki yıl önce işten atılan sanayi işçileri tazminatlarını alamadıkları için onca eylem yapmalarına rağmen seslerini kimse duymuyor, Sabah çalışanları günlerdir grevdeler" denildi. Sık sık "İşte burası işbirlikçi yuvası", "AKP defol bu memleket bizim" sloganları atılırken, ıslık ve alkışlarla AKP'nin kriz uygulamaları protesto edildi.

Sloganların ardından devam eden açıklamada "İşçiler ve emekçiler insanlar çocuklarına süt içirmeyi, eve ekmek götürmeyi, konutlarını ısıtmayı erteleyemezler. Öyleyse herkesi iş ve gelir sahibi yapacak, bozulan gelir ve servet dağılımını yeniden düzenleyecek ekonomi politikalar tek çıkış yoludur. Bu nedenle AKP hükümeti kemer sıkma öneren IMF ile yeni bir anlaşmayı aklından çıkarmalıdır" denildi.

Açıklamada "İşten çıkarmalar durdurulmalı, zamlar geri alınmalı, eğitim, sağlık ve sosyal güvenlik hizmetleri parasız olmalı ve kamulaştırılmalı ifadelerine yer verilirken, "Emekten yana olan bizler 'insanca bir düzen insanca bir yaşam' mücadelesinde işçilerle, emekçilerle işsizlerle tüm ezilenlerle birlikte yan yana mücadelede edeceğiz" denildi.