Adalar’da “Vapurumu Vermiyorum!” kampanyası

İDO'nun Adalar-Bostancı vapurlarının yerine deniz motorlarını koymasını protesto için Adalar’da yürütülen kampanya hakkında bugün bir basın açıklaması yapılacak.

İDO’nun, kış tarifesine geçilmesiyle birlikte, Adalar-Bostancı seferleri yapan vapurları azaltarak yerine deniz motorlarını koymasını protesto amacıyla kampanya yürütmek üzere kurulan Adalar-Bostancı Vapurumu Geri Vermiyorum Platformu, bugün saat 12:30’da, Büyükada İskele Meydanı’nda bir basın toplantısı yapacak.

Daha önce Kınalıada, Burgazada, Heybeliada ve Büyükada’da konuyu halka anlatmak ve kampanyaya destek vermelerini sağlamak amacıyla toplantılar düzenleyen Platform, İDO’nun bu uygulamasına karşı, kışlık nüfusu 14 bin olan Adalar’da 10 bin protesto imzası topladı.

Adalar muhtarlıkları, belediye yöneticileri, sivil toplum ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşların katılımıyla oluşturulan Platform, bir bildiri yayınlayarak, vatandaşları ve medyayı bu bilgilendirme toplantısına katılmaya, destek vermeye çağırdı.

Platform’un açıklamasında, “Yalnızca İstanbul’un değil, Türkiye’nin hatta dünyanın eşsiz kültürel varlıklarından Adalar bugünlerde yeni bir sorunla karşı karşıya” denildi. İDO'nun, kış aylarında vapur seferlerinin yeterince kârlı olmadığı gerekçesiyle ulaşımı Mavi Marmara Yolcu Motorları’na ihale etmesi eleştirilerek, zorlu hava koşullarında tek ulaşım seçeneğinin motorlar olmasının engelliler, yaşlılar, küçük öğrenciler başta olmak üzere tüm ada halkını huzursuz ettiğine dikkat çekildi.

“Üstelik bu uygulamayla ilgili önceden halka hiçbir bilgi verilmemiş, motorların hangi saatlerde çalışacağı bile yeni kış tarifesinde yer almamıştır" denilen açıklamada, bu haksız uygulamaya karşı toplanan imza ve dilekçelerle, İDO ve Büyükşehir Belediyesi’nden, vapurların yeniden sefere konulmasının talep edileceği bildirildi.
(soL - İstanbul)