11. Ulusal Sosyal Bilimler Kongresi başlıyor

Türk Sosyal Bilimler Derneği tarafından düzenlenen kongre, bu yıl da 9-11 Aralık tarihlerinde ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

1980 yılından bu yana yapılan kongrede, 72 oturum yapılacak. ODTÜ, Ankara, Boğaziçi, Hacettepe, Marmara gibi üniversitelerden birçok akademisyenin katılacağı kongreye 358 konuşmacı yer alacak.

Kongrede “emek hareketi ve toplumsal mücadeleler”, “Türkiye’de devlet ve devlet kuramları”, “dış politika ve Ortadoğu”, “medya ve iletişim”, “iktisadi ve toplumsal tarih,” “eğitim”, “krizler ve sonuçları”, “toplumsal cinsiyet”, “şehircilik ve kentsel dönüşüm”, “sağlık ve sosyal güvenlik”, “milliyetçilik, etnik ve dini kimlikler”, “tarımsal yapıların dönüşümü” gibi başlıklarda tebliğler sunulacak.

Düzenleme kurulunda Korkut Boratav, Yüksel Akkaya, Ahmet Haşim Köse, Galip Yalman gibi akademisyenlerin bulunduğu kongreye Türk Tabipler Birliği, Eğitim – Sen ve TÜBİTAK da destek veriyor.

Kongrenin ilk gün programında, “Türkiye emek tarihinden kesitler”, “Türkiye’de emeğin güncel sorunları”, “Hukuk, egemenlik ve ulus devlet”, “Dikmen vadisi kentsel dönüşüm süreci”, “Cumhuriyet dönemi iktisat tarihi”, “Türk basınında ideoloji ve söylem”, “Türk sağının söylem ezberleri” gibi oturumlar bulunuyor.

Kongrenin tam programı için tıklayınız.

(soL – Ankara)