Yargıtay'dan skandal tecavüz kararı!

Tunceli'de tecavüze uğrayan genç kızın aldığı ruh sağlığı raporu, üzerinden 1 yıl geçmediği için geçersiz sayıldı, genç kızın tekrar muayenesi istendi.

Habertürk gazetesinden Hilal Öztürk'ün haberine göre, Yargıtay 14. Ceza Dairesi, iki erkeğin tecavüzüne uğrayan genç kız için üniversite hastanesinden alınan ruh sağlığı raporunu, "Tecavüzün üzerinden 1 yıl geçtikten sonra muayene yapılmalıydı" gerekçesiyle geçersiz saydı.

Ruh sağlığı muayenesinin 5 ay önce yapılmasını bozma gerekçesi sayan Yargıtay, genç kızın tecavüz travmasını bir kez daha yaşamasına neden olan muayenenin yeniden yapılmasını istedi.

Tunceli’de 23 Haziran 2012’de iki erkeğin tecavüzüne uğrayan genç kız, olayın üzerinden 7 ay geçtikten sonra 23 Ocak 2013’te Fırat Üniversitesi Hastanesi 6. İhtisas Kurulu Başkanlığı’ndan “Ruh ve beden sağlığı bozulmuştur” raporu aldı. Tunceli Ağır Ceza Mahkemesi, bu raporla iki sanığı da “beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde nitelikli cinsel istismar” suçundan mahkûm etti. Sanıklar mahkeme kararına itiraz etti. Yargıtay 14. Ceza Dairesi dosyayı inceledi ve bir tek nedenle bozma kararı verdi: "Ruh sağlığının bozulup bozulmadığına ilişkin rapor için tecavüzün üzerinden 1 sene geçmeliydi."

'Ruh sağlığı bozuldu' demek için 1 sene gerekli
Yargıtay’ın bozma kararında "Adli Tıp Kurumu’nun bilinen uygulamalarına göre 18 yaşından büyük olan mağdurların ruh sağlığındaki bozulmanın tespiti için 1 sene beklenmesi ve her iki sanığın eylemlerinin mağdureye etkisini değerlendirecek şekilde rapor istenmesi gerektiği gözetilmeden nüfus kaydına göre 18 yaşından büyük olan mağdurenin beden veya ruh sağlığının bozulup bozulmadığının tespiti bakımından 23.01.2013 tarihli muayeneye istinaden Fırat Üniversitesi Hastanesi 6. İhtisas Kurulu Başkanlığı tarafından düzenlenen rapor hükme esas alınarak sanıklar hakkında TCK’nın 102/5.maddesinin uygulanması kanuna aykırıdır" denildi.