WIDF: Suriye'deki teröristler kadın düşmanıdır

Uluslararası Demokratik Kadın Federasyonu Suriye'ye dönük saldırıları protesto etti ve Suriye'deki teröristlerin kadın düşmanı olduğunun altını çizdi.

Suriye'ye dönük saldırıları protesto eden Uluslararası Demokratik Kadın Federasyonu (WIDF), Suriye halkı ve liderliğinin bu saldırılara karşı birlik halinde olduğunu ifade etti ve ülkedeki teröristlerin kadın düşmanı olduğunun altını çizdi.

Brezilya'nın başkenti Brasilia'da yapılan 15. Olağan Konferansı'nda konuşan WIDF Başkanı Marcia Campos, bütün dünya kadınları adına Suriye'nin çabalarını sonuna kadar desteklediklerini söyledi. Campos, Suriye'de halkın desteğini alan Cumhurbaşkanı Esad'ın, vatandaşlara ve kamu mallarına karşı düzenli saldırılar gerçekleştiren silahlı terörist gruplara karşı ülkenin ve yurttaşların savunması için hiçbir çabadan kaçınmadığını sözlerine ekledi.

WIDF üyesi Suriye Kadınlar Birliği tarafından ülkedeki gelişmelere dair ayrıntılı bilgi aldıklarını söyleyen Campos, buna göre terörist grupların kadınlara yönelik saldırılarda bulunduğunu, kadınlara tecavüz ettiğini ve erkekleri kadınların ve çocukların gözleri önünde katlettiklerini belirtti. Campos, Suriye'deki teröristlerin açıkça kadın düşmanı olduğunu vurguladı.

İsrail devletinin Suriye'ye saldırmak, onu bölmek ve mezhep savaşı ve iç savaş çıkarmak için her yolu denediğini belirten Campos, bütün dünya kadınlarını Suriye'ye dönük saldırılara karşı mücadeleye çağırdı.

(soL - Dış Haberler)