Ve kadın 'Altın Portakal'a dokundu

8-14 Ekim 2011 tarihleri arasında Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya Kültür Sanat Vakfı işbirliği ile gerçekleştirilecek 48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Portakal’ın özel jürileri de 48. Festival’in “Ve Kadın Dünyaya Dokundu” ana teması ekseninde kadınlardan oluşturuldu.

Altın Portakal Film Festivali programı içinde verilmekte olan SİYAD özel ödülü için bu yılın Ulusal Uzun Metraj yarışma filmlerini sinema yazarları Senem Erdine, Müge Turan, Janet Barış değerlendirecek. Portakal’ın Uluslararası SİYAD Jürisinde ise Zeynep Tül Akbal Süalp, Elif Tunca Ve Selin Gürel görev yapacak.

Bilet Fiyatları
8-14 Ekimde arasında yapılacak festivalde Antalya Kültür Merkezi’nde gösterilecek uzun metrajlı filmler için öğrenci biletinin fiyatı 3 lira, normal biletin fiyatı 5 lira olarak belirlendi. "Ve kadın dünyaya dokundu" festival teması doğrultusunda kadın izleyiciler için bilet fiyatı 1 lira olarak belirlendi.

“Kadın” konulu paneller
Festival etkinlikleri çerçevesinde düzenlenecek panellerde kadınların sinemada yer alış biçimleri, kadına yüklenen anlam, sinemada kadın bedeni ve kadın emeği gibi konular, konunun uzmanları tarafından tartışılacak.

“80’lerden Günümüze Sinemada Kadın Temsilleri” başlıklı panel Prof. Dr. Ruken Öztürk, “Beden Politikalarının Sinemadaki Yansımaları” başlıklı pane Yrd. Doç. Dr. Merih Taşkaya, “Sinemada Kadın Emeği” başlıklı panel Yrd. Doç. Dr. Gül Yaşartürk, “80’lerden Günümüze Sinemada Kadın Temsilleri” başlıklı panel Yrd. Doç. Dr. Emine Uçar İlbuğa tarafından yönetilecek.

Paneller tarihsel süreç içerisinde kadın bedenine yüklenen ideolojik anlamlar “beden estetiği” ve “bedenin metalaşması”, erkek egemen değerlerin işlediği sinema sektöründe kadın emeği ve kadın sinema emekçilerinin rolü vs. gibi konulara ışık tutmayı amaçlıyor.