Vakit’in son hedefi Banu Güven

Yayın politikasını hedef gösterme temeline dayandıran internet sitesi Habervaktim.com, yeni hedefini NTV spikeri Banu Güven olarak seçti.

Geçmişte İdil Biret'ten İstanbul Barosu'na,TKP'li Öğrencilerden Kumbaracı Sahnesi'ne uzanan geniş bir yelpazede "hedef kitlesi" edinen Vakit, son olarak NTV'deki ARTI programında çok tartışılan "Muhteşem Yüzyıl" dizisinin senaristi Meral Okay ile II. Abdülhamid'in torunu Adile Nabi Osmanoğlu Tars'ı konuk eden Banu Güven'e saldırdı.

Osmanlı sevdalısı Vakit, Banu Güven'in hanedan üyesi Tars'a karşı dişi bir ejderha gibi davrandığını ve terbiyesizlik sınırlarında dolaştığını iddia etti.

Adeti olduğu üzere, hedef aldığı kişinin özel hayatına da dil uzatan Vakit, Güven'in kendisinin de bir paşa torunu olduğunu, Osmanlı adabından nasiplenmesi gerektiğini, dededen kalan bir yalıda, Sarıyer'de bir çocukluk geçirdiğini ve hala aynı yerde yaşadığını ifade ederek açıktan adres verip hedef gösterdi.

Öz oğlu Mustafa'yı bile tahta en yakın aday olarak belleyip Osmanlı usulüyle öldüren Süleyman'ın muhteşemliğine halel getirmemeye yeminli Vakit, yazdığı haberde "batı cephesinde değişen bir şey yok, merkez medyada Osmanlı yine aşağılandı" diye dert yandı.

Vakitçiler, yayında Tars'a "patriyarkal bir aileden" geldiğini söyleyen Banu Güven'in ifadesini ise patriyarka yazamayıp "patriyertal" şeklinde yazarak cehaletlerini bir kez daha kanıtlamış oldular.

(soL-Kadın)