Üniversitede not tehdidi ile cinsel istismar

Hakkari Üniversitesi'nde öğrencileri not karşılığı cinsel ilişkiye zorlayan öğretim üyeleri gözaltına alındı.

Hakkari Üniversitesi’nde 5 kız öğrenci, öğretim görevlilerinin kendilerini not karşılığında cinsel ilişkiye girmeye zorladığını, teklifi kabul etmeyenleri sınıfta bıraktıklarını belirterek şikâyette bulundu.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün teknik-fiziki takibi ve sonrasında düzenlediği operasyonda 20 adrese eş zamanlı operasyon yaptı. Operasyonda öğretim görevlisi İ.Y., H.Y. ve R.Y. ile mağdur kızların eski erkek arkadaşlarının da bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı.

Hürriyet'te yer alan habere göre, şikâyetçi kız öğrenciler, öğretim görevlilerinin, not karşılığında kendilerini cinsel ilişkiye girmeye zorladıklarını teklifi kabul etmeyenlere düşük not vererek sınıfta bıraktıklarını ilişkiyi girenleri gizli kamerayla kaydederek şantaj yaptıklarını kendileriyle birlikte hareket eden bazı erkek öğrencilerin kızlarla sevgili olup, cinsel içerikli görüntülerini kaydettiklerini ve bunları not karşılığında öğretim görevlilerine verdiklerini ‘Ya bizimle de olursunuz ya da bu görüntüleri ailelerinize göndeririz’ diyerek tehdit ettiklerini” öne sürdüler. Olayın yargıya intikal etmesi üzerine birçok kız öğrenci, mağdur sıfatıyla polise ifade verdiği de öğrenildi.