Tuvalete kapatılan Melek Karaaslan'ın ölüm nedeni araştırılıyor

Ağrı'da aile içi şiddet gören ve tuvalete kapatılarak ölüme terkedilen Melek Karaaslan'ın ölüm nedenini İstanbul Adli Tıp Kurumu belirleyecek. Karaaslan'ın avukatı ise sanıkların tutuklanması talebinde bulundu.

Ağrı'nın Hamur İlçesinde aile içi şiddete uğrayan ve kapatıldığı tuvaletten tesadüfen bulunarak çıkarıldıktan sonra tedavi gördüğü hastanede 24 yaşında yaşama veda eden 2 çocuk annesi Melek Karaaslan'ın ölüm nedenini İstanbul Adli Tıp Kurumu belirleyecek.

DHA'dan Asef Ulaş'ın haberine göre, Ağrı'nın Hamur ilçesine bağlı Çağlayan Köyü'nde Hanım-Kasım Levent çiftinin 8 çocuğundan biri olarak dünyaya gelen Melek Karaaslan, çobanlık yapan Ferdi Karaaslan ile 16 yaşında evlendirildi. Evlendirildikten sonra eşinden şiddet görmeye başlayan Melek Karaaslan, şiddet yüzünden kaçtığı sokakta dünyaya getirdiği ilk çocuğunun ölümü üzerine bunalıma girdi. Melek Karaaslan’ın bu evlilikten 5 yaşında Akın ile 2 yaşında Miraslan adında iki oğlu oldu.

Gördüğü şiddet nedeniyle babası Kasım Levent’in yaşadığı Çağlayan Köyü'ne sığınan Melek, aile büyüklerinin 'namus meselesi' demesi üzerine tekrar Hamur’a eşinin evine götürüldü. İstanbul'da çalışan ağabeyi Reis Levent'in kız kardeşini görmek için Hamur’a gitmesiyle Melek’in tuvalete kapatıldığı anlaşıldı. Bunun üzerine baba Kasım Levent, damadı Ferdi Karaaslan ve ailesinden kızına şiddet uyguladığı gerekçesiyle şikayetçi oldu. 'Ölüme terk edilen' ve ruh sağlığını yitiren Melek Karaaslan, bakanlıkların devreye girmesi üzerine tedavi gördüğü Ağrı Devlet Hastanesi'nden ambulans uçakla Ankara’ya götürüldü. Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, geçen yıl 25 Temmuz'da yaşama veda eden Melek Karaaslan'ın cenazesi, ailesinin yaşadığı Çağlayan Köyü'nde toprağa verildi.

Avukat sanıkların tutuklanmasını istedi
Melek Karaaslan'ın ölümünden sonra Ağrı Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davada, melek Karaaslan'ın eşi, babası, kayınpederi ve kayınvalidesi hakkında 'suç ihmalli davranışla ölüme sebebiyet vermekten' ömür boyu hapis cezası istendi. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki üçüncü duruşmaya, tutuksuz yargılanan Melek Karaaslan'ın eşi Ferdi Karaaslan, kayınpederi Kutbettin Karaaslan ve kayınvalidesi Naciye Karaaslan katılmadı. Melek Karaaslan'ın babası Kasım Levent, annesi Hanım Levent'in hazır bulunduğu duruşmada söz alan avukatları, Van Barosu Kadın Komisyonları Üyesi Müjde Tozbey Erden, günümüzde çok fazla kadınların cinayete kurban gittiğini anımsattı. Avukat Müjde Tozbey Erden, Melek'in işkence ve eziyete uğradığını gösteren bulgular olduğuna dikkati çekerek, "Burada öncelikle bir kişinin tuvalette kapalı tutulmasının bile tek başına ölüme sebebiyet verebilecek bir olgu olduğunu düşünmekteyiz. O kadar vicdansızdırlar ki banyoları olmadığı için tuvalete kapatmışlar. Bu nedenle burada tartışılması gereken konu: Melek öldü mü, öldürüldü mü?. Konu, işkencenin ve eziyetin boyutları olmalıdır. Ayrıca sanıkların tutuklanmasına karar verilmesini talep ediyoruz" diye konuştu.

Ölüm nedenini İstanbul Adli Tıp belirleyecek
Tanık olarak mahkemeye çağrılan Melek'in eşi Ferdi Karaaslan'ın amcası Selahattin Karaaslan ile eşi Yıldız Karaaslan, duruşmada aileyle görüşmedikleri için durumdan haberdar olmadıklarını söyledi. Mahkeme, Ankara'dan gönderilen otopsi sonucuna göre Melek'in ölüm nedeninin belli olmadığı için bu kez İstanbul Adli Tıp Kurumuna başvurulmasını kararlaştırdı. Buna göre, Melek'in ölüm nedeni İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan gönderilecek raporla belli olacak. Duruşma, 25 Nisan 2013 gününe ertelendi.