TMMOB'li kadınlardan kürtaj protestosu

Başbakan Erdoğan'ın “Kürtajı cinayet olarak görüyorum” ve "Her kürtaj bir Uludere'dir" açıklamalarının ardından TMMOB'li kadınlar AKP Ankara İl Başkanlığı önünde "Kürtaj Haktır, Uludere Katliamdır. Bedenimiz bizimdir." dediler.

TMMOB'li kadınlar Başbakanın ve AKP'li vekillerin son dönemde kürtaja ve sezaryene dair yaptığı açıklamalarına ve kürtajı kısıtlayan yasanın gündeme getirilmesine karşı Cumartesi günü AKP İl Başkanlığı önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklamasında kürtaj açıklamasının 4+4+4 eğitim sistemi, üç çocuk vurgusu gibi başlıklardan ayrı düşünülemeyeceği ve AKP gericiliğinin kadınlara saldırılarının devam edeceği vurgulandı. Buna karşın TMMOB'li kadınların bu saldırılara karşı ve tüm kadınlar için özgür, ücretsiz, ulaşılabilir, sağlıklı ve yasal kürtaj hakkı için mücadele etmeye devam edeceği belirtildi.

Başbakanın söylediği "Yatıyorsunuz kalkıyorsunuz Uludere diyorsunuz. Her kürtaj bir Uludere'dir diyorum." sözlerine de değinen TMMOB üyesi kadın mühendis ve mimarlar Uludere'nin bir katliam olduğunu belirttiler ve sözlerine şöyle devam ettiler:

"Kürtaj hakkına ilişkin açıklamalarını bir özrü bile çok gördükleri, faillerin açığa çıkarılmasını engelledikleri 'Uludere Katliamı'nı dillendirerek gerçekleştirmesi ise cürette hudut tanımadığını göstermiştir. Bu açıklamayla Erdoğan'ın 'siz doğurun, biz nasılsa öldürüyoruz'u da itiraf ettiği, bu itirafın Kürt sorununun çözümsüzlüğünü katil rolüyle devam ettiren AKP iktidarının çürümüş politikalarının kadınlar açısından nerelere uzanacağının da işareti olduğunu bir kez daha gördük. Başbakan Erdoğan'ı öncelikle saygıya, arkasından da izana davet ediyoruz. 'Haddini daha fazla aşma' diyoruz.

Başbakan hem Uludere katliamından, hem de sistematik kadın cinayetlerinden sorumludur, bedenlerimizden değil! Kürtaj haktır, kürtaj yasağı daha fazla kadın cinayeti demektir."

(soL - Ankara)