TKP’li Kadınlar: ‘AKP gericiliğine boyun eğmeyeceğiz’

Başbakan Erdoğan’ın "Sezaryene karşıyım, kürtaj ise cinayettir” açıklamalarına yanıt veren TKP’li Kadınlar, “Kadınlar AKP gericiliğine boyun eğmeyecek, bedenimiz bizimdir” dedi.

Tayyip Erdoğan’ın "Sezaryene karşıyım, kürtaj ise cinayettir” açıklamalarını değerlendiren bir basın açıklaması yayınlayan TKP’li Kadınlar, Başbakan Erdoğan’ın sözlerinin, İkinci Cumhuriyet’in dinci gerici, faşist ve kadın düşmanı politikalarının ulaştığı son noktayı gösterdiğine dikkat çekti.

Kadın yalnızca doğurganlığı üzerinden muhatap alınıyor
“Kürtaj karşıtlığı, bütün dünyada dinci gericiliğin bilindik gündemlerindendir. Papa, Taliban ve dinci gericiliğin bütün kurumları da AKP hükümeti ve Tayyip Erdoğan gibi kürtaj karşıtıdır” denilen açıklamada, dinci gerici Tayyip Erdoğan ve partisinin de kadın bedenini nüfus politikalarının bir aracı olarak gördüğüne ve kadını yalnızca doğurganlığı üzerinden muhatap aldığına dikkat çekildi.

"Kürtajın yasaklanması yaşamsal risklere neden olur"
Kadın özgürlüğünün AKP için bir hükmünün olmadığına değinilen açıklamada, kadının bedeni üzerinde söz hakkı olmamasının AKP için olağan olduğu vurgulandı. Kürtajın yasaklanmasının kadınların sağlığı açısından yaşamsal riskler de barındırdığına vurgu yapılan açıklamada, “Sezaryen ile doğumların sayısının artışı ise AKP’nin sağlık politikasının sonuçlarındandır. Bunun bedelini kadınlara ödetemeyeceklerdir” denildi.

"Kadın düşmanlığı İkinci Cumhuriyet'in politikasıdır"
Tıbben ve yasal olarak bir hak olan kürtaja dil uzatılmasının, tecavüzcülerin cezalandırılmamasının, küçük yaşta evliliğin meşrulaştırılmasının kadın düşmanı olan İkinci Cumhuriyet’in politikaları olduğunun belirtildiği açıklamada şöyle denildi:

“AKP, kadını evde görmek istemektedir. Kadını toplumda geri plana atan,"anne" ve "eş" vasıfları dışında kimliksizleştiren, "Kadınlar çalışmasa işsizlik olmaz." diyerek eve kapatmaya çalışan, "3 çocuk yapın" diyerek kadını kindar neslinin kaynağı ve kuluçka makinası olarak gören, iktidarda kaldığı süre boyunca ‘kadına şiddeti’ yüzde 1400 arttıran AKP'nin, kadın sağlığı ve beden bütünlüğünü gözeten bir uygulama getireceğini düşünebilir miyiz? AKP kadınlara yönelik politikaları ile insanlık suçu işlemektedir.”

"Kadın düşmanı politikalara karşı sosyalizm için mücadeleye"
TKP’li kadınların, bedenine, emeğine, yaşamına ve ülkesine sahip çıkan tüm kadınlarla birlikte, AKP’nin kadın düşmanı, dinci gerici ve piyasacı politikalarına karşı mücadele edeceğinin vurgulandığı açıklamada, kadınlara kuluçka makinesi muamelesi yapan ve emeklerine el koyan AKP’den hesap sorulacağı belirtilerek, “Bütün kadınları AKP’nin kadın düşmanı politikalarına karşı, özgürlük ve eşitlik için, sosyalizm için mücadele etmeye çağırıyoruz” denildi.

(soL - Haber Merkezi)