TKP'den anneler günü mesajı

Türkiye Komünist Partisi, anneler günü için bir mesaj yayınladı.

Türkiye Komünist Partisi anneler günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. TKP'nin anneler gününe ilişkin mesajı şu şekilde:

Ülkemiz Tayyip Erdoğan eliyle Suriye ile hızla savaşa sürükleniyor.
Komşu halklarla hiçbir sorunu olmayan ülkemiz, AKP’nin dış politikası ile birden komşu ülkelere düşman hale geldi. Bu öyle bir düşmanlık ki, gencecik çocukların ölmesine, Suriyeli kadınların, çocukların evlerinden yurtlarından sürülmesine göz yumuyor. Bununla da bitmiyor, Tayyip Erdoğan daha fazla kan istiyor. Kimyasal silah kullanıldı iddiası ile Suriye’ye karşı savaş cephesini genişletmeye çalışıyor. Dün Reyhanlı’da patlayan bombalarla ülkemiz savaşa daha da yakınlaştı. Ülke içinde barış havarisi kesilen Tayyip Erdoğan’ın gerçek yüzü budur. Tayyip Erdoğan, halkların dostu değil düşmanıdır.

Bugün anneler günü. Annelere sözümüz var:
Tayyip Erdoğan çocuklarımızı kendi iktidarı için cepheye, savaşa sürmek istiyor. Suriye ile savaş, bütün anneler için, emekçiler için, her iki tarafın halkları için yıkımdır. Ülkemiz ve bizim için gelecek güzel günler, Tayyip Erdoğan’ın ülkemizi sürüklediği bataklıktan çıkmayacaktır. Anneler, çocukları ve kendileri için yaşanabilir bir ülke istiyorsa Tayyip Erdoğan’ı ve onun savaş, kan ve gözyaşı
isteyen politikalarını reddetmelidir. Unutulmamalıdır ki, Suriye halkı düşmanımız değildir. Savaş, ülkemizi büyütmeyecek ama büyük bir karmaşanın içine çekecektir. Ve Tayyip Erdoğan da, halklara düşman tüm politikacılar gibi tarihin çöplüğüne gidecektir.

ANNELERE SÖZÜMÜZ VAR
Sevgi ve barış içerisinde yaşama isteğimizi hep birlikte mücadele ederek gerçekleştirebiliriz. Bütün annelerin anneler gününü kutluyoruz.