Tesettür sektörü rant kapısı

Tesettür Fuarı, son yıllarda katlanarak büyüyen tesettür sektörünün gördüğü ilgiyi ortaya koyuyor.

3-6 Mart 2011 tarihleri arasında Istanbul Yeşilköy’deki Fuar Merkezi’nde düzenlenecek 3. Tesettür ve Tesettür Giyim Moda Fuarı tüm islam alemine giyim ve tekstil ürünleri satan, toptancı ve mağaza sahipleri ile üretici firma ve tasarımcıları biraraya getirecek.

Defileler ve çeşitli görsel showların yer alacağı Tesettür Fuarı, son yıllarda katlanarak büyüyen tesettür giyim pazarının sermaye sınıfının iştahını nasıl kabarttığının da bir göstergesi. Zira fuara ilk kez gerçekleştirildiği 2009 yılında 65 firma katılırken, bu sayı geçen yıl 120’ye ulaşmıştı.

Tesettür Fuarı’nı düzenleyen Demos Fuarcılık Genel Müdür Hüseyin Aslan: “Dünyada yaklaşık 1,5 milyar müslümanın yaşadığı düşünülürse pazarın büyüklüğü hemen ortaya çıkacaktır. Müslüman Nüfusunun 250 milyonun bile İslami şartlara göre giyindiğini varsayarsak Türk tekstil pazarından yaklaşık 10 kat daha büyük bir pazar olduğu görülecektir. Tesettür Fuarı Türk tekstil pazarı için yeni bir açılım yeni bir nefes olacaktır. Düzenlendiği ilk yılda dünya'nın her tarafından alıcı ve satıcıyı buluşturan İslami moda fuarı yüzde 400 büyümüştür“ açıklamasını yaptı.

Bu yıl da fuara yoğun ilgi olması bekleniyor.

(soL-Kadın)