Şortlu sultan olur mu?

AKP'li başkanların "bacakları gözüküyor" diye voleybol takımı kapattığı ülkemizde, kadın sporcular bu zihniyete rağmen başarılı sonuçlar elde ediyor. İyi haber bu kez Japonya'dan geldi. Ülkemizi temsil eden bayan voleybol takımı dünya şampiyonasının ilk maçında Çin'i yendi.

Uluslararası Voleybol Federasyonları Birliği (FIVB) tarafından organize edilen 16. Dünya Bayanlar Voleybol Şampiyonası, 29 Ekim’de Japonya'da başladı. 14 Kasım 2010’a kadar sürecek olan şampiyonaya, tarihinde 2. kez katılacak olan Türkiye, Çin, Rusya, Güney Kore, Dominik Cumhuriyeti ve Kanada ile (D) Grubunda bulunuyor. A Bayan Milli Takımı ilk maçını Çin Milli Takımı ile yaptı.

Milli Takım, Dünya Şampiyonasındaki ilk maçında Çin Milli Takımını sette 25-17, maçta 3-1 yendi.

30 Ekim’de oynanan 2. maçta ise son şampiyon Rusya’ya 3-1 yenildi.

Türkiye, bayanlarda ilki 2006 yılında olmak üzere tarihinde 2. kez Dünya Şampiyonasında mücadele ediyor. A Milli Takım, 2006 yılının Temmuz ayında Polonya'da yapılan 3. Eleme Grubu müsabakalarını 1. sırada tamamlayarak katılma hakkı kazandığı şampiyonada 10. olmuştu. 2003 Avrupa Voleybol Şampiyonası ise 36 yıl sonra Türkiye’de yapılan ikinci şampiyonaydı. Türkiye Ankara’da oynadığı Romanya, Sırbistan-Karadağ, Rusya ve Slovakya maçlarını 3-0’lık skorlarla kazanıp Almanya’ya 3-2 yenilince, grubunu ikinci sırada tamamladı ve yarı finale yükseldi. Yarı finalde Hollanda’yı 3-0 mağlup ederek finale çıktı. Finalde Polonya’ya 3-0 yenilen milli takım, Avrupa ikincisi oldu. Böylece tarihinin en büyük başarısını yakalayan bu kadro voleybol tarihine geçti.

Milli Takım maç programı:
31 Ekim Pazar 07.00 Türkiye-Dominik Cumhuriyeti
2 Kasım Salı 07.30 Türkiye-Kanada
3 Kasım Çarşamba 09.30 Kore-Türkiye

Hatırlanacağı üzere geçen sene AKP'li Belediye Başkanı Serdar Kalaycı'nın kapattığı Meram Belediyesi Bayan Voleybol Takımı, Konya'da tartışmalara neden olmuştu. Sporcular ve aileleri başkanın, maçlarda şort giyilmesini eleştirerek takımı kapattığını öne sürerken, Kalaycı kapatma gerekçesinin ekonomik olduğunu söylemişti.

A Milli Takımını da maçlarda bacaklarını gösteriyorlar gerekçesiyle kapatarak “yenildikleri için kapattık” demeye cesaret edecekleri günlerin gelip gelmeyeceği merak konusu...

(soL - Haber Merkezi)