'Şort dayağı'na karşı eylem

İETT Otobüsünde şortu yüzünde dayak yiyen voleybolcu Nurcan İbrahimoğlu için bugün Kadıköy iskelesinde eski milli voleybolcu Başak Koç’un öncülüğünde bir destek açıklaması yapıldı. Açıklamaya Beşiktaş Yönetiminin aldığı karar dolayısıyla İbrahimoğlu ve takım arkadaşları katılamadı.

Beşiktaş voleybol takımı alt yapı oyuncusu Nurcan İbrahimoğlu’nun İETT otobüsünde şortu yüzünden dayak yemesi üzerine bugün Kadıköy İskelesinde Eski Milli Voleybolcu ve Galatasaray TV’de Manşet adlı programın yapımcısı ve sunucusu Başak Koç ile duruma tepki gösteren bir grup kadın basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamayı grup adına yapan Koç, kendilerinden biri olan bir sporcuya yapılan bu davranışı kabul etmediklerini dile getirdi. Bu olayın kadına dönük bir şiddet olduğunu belirten Koç, giysileri yüzünden insanların yargılanmamaları gerektiğini düşündüklerini dile getirdi. Başörtülü bir kadına yapılan şiddete de karşı olduklarını vurgulayan Koç, durumun çözümünün "saldırı değil din ve devlet işlerinin ayrılması yani laiklik olduğunu" söyledi.

Olaya maruz kalan arkadaşlarının basın açıklamasına katılmamasının sebebinin Beşiktaş Kulübünün izin vermemesinden kaynaklandığını belirten Koç, voleybol milli takımı oyuncuları ile de görüştüğünü ve onlarında kampta oldukları için açıklamaya katılmadığını ancak desteklerini ilettiklerini söyledi. Olayın gerçek olup olmadığına dönük sorulara ise Koç, arkadaşlarına güvenerek böyle bir açıklamayı gerçekleştirdiklerini ve bu ülkede sporcuların bu kıyafetleri özgürce giyebileceğini düşündükleri için açıklamayı yaptıklarını ifade etti.

Açıklamanın ardından Beşiktaş’a geçen grup burada bir İETT otobüsüne şortlarıyla binerek duruma tepkilerini gösterdiler.

(soL - İstanbul)