Şişli ve Kadıköy'de Kadın ve Ülke Sohbetleri

Bu hafta sonu TKP Şişli ve Kadıköy İlçe Örgütleri, iki ayrı etkinlikle kadın sorununu tartışacak. Cumartesi günü Şişli'de "İkinci Cumhuriyetin dönüştürdüğü kadının adı var mı" başlıklı bir panel yapılacak. Pazar günü ise Kadıköy'de Ömer Lütfi Akad'ın "Gelin" filmi gösterilecek.

TKP Şişli İlçe Örgütü 7 Ocak Cumartesi saat 19.00'da "II.Cumhuriyetin dönüştürdüğü kadının adı var mı?" başlığını taşıyan bir panel gerçekleştirecek. Gazeteci-yazar Şükran Soner, TKP Merkez Komite Üyesi Zehra Güner ve Marmara Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Zeynep Beşpınar panele konuşmacı olarak katılacaklar. Etkinlik eski Gönül Ülkü-Gazanfer Özcan Tiyatrosu olan Tiyatro Karnaval'da gerçekleştirilecek.

TKP Kadıköy İlçe Örgütü ise 8 Ocak Pazar günü saat 15.00'te Ömer Lütfi Akad'ın yönettiği "Gelin" filmini gösterecek. "İkinci Cumhuriyette kadının yeri evi mi?" başlığıyla gerçekleştirilecek gösterimde sinema yazarı Necla Algan da bir sunum yapacak. Etkinlik Kadıköy Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

(soL-İstanbul)