Sevra Baklacı: Kadınlar boyun eğmeyecek

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için bir mesaj yayımlayan TKP Defne adayı Sevra Baklacı ""Kadınlar boyun eğmeyecek“ dedi.

Türkiye Komünist Partisi (TKP) Defne adayı Sevra Baklacı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Baklacı, kadınları gericiliğe mahkum etmek isteyen AKP’ye Defnelilerin güçlü bi yanıt vermeye hazırlandıklarını belirten mesajında "Kadınlar boyun eğmeyecek“ dedi. Baklacı’nın yayımladığı mesaj şöyle

Genç bir kadın olarak Defne Belediye Başkanlığına aday olduğum günden itibaren benden desteklerini esirgemeyen, yürekleri ile her zaman yanımda olan tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü kutluyorum.

Tayyip Erdoğan 12 yıllık iktidarı süresince her fırsatta düşmanlığını gösterdiği kadınları gericiliğe mahkum etti. İkinci sınıf yurttaş konumuna ittiği kadınların toplumsal yaşamda edindiği yeri silikleştirdi. Fakat bunları yaparken unuttuğu bir şey vardı bizim kadınların boyun eğmeyeceği...

 Haziran Direnişi’nde gösterdik boyun eğmeyeceğimizi. Binlerce kadın sokaklara çıktı, kendi mahallesini örgütledi, gücünü gösterdi tenceresi ile tavasıyla, genç yaşlı demeden biber gazına karşı durdu. Annelerimiz oğullarını kaybettiler ama yılmadılar, mücadeleyi bırakmadılar. Bunları sadece kadın oldukları için değil, bir kadın olarak AKP'ye boyun eğmedikleri için yaptılar.

Şimdi önümüzde bir yerel seçim süreci var. Bu yerel seçimin diğerlerine benzemeyecek. Ben de yerel seçimlerde bir kadın aday olarak bu sürecin bir parçasıyım. Biz kadınların gücünü, AKP'nin kadına biçtiği rolün gerçek olmadığını Defne'de göstereceğiz.

Benim adaylığım kadınları temsil ediyor. Defneli kadınlarımız AKP'ye öyle bir tokat atmak istiyorlar ki, hepsinin yürekleri benimle birlikte atıyor, kazanmamız için ellerinden geleni yapıyorlar. Sokaklar da, dükkanlar da, evler de „Bize artık kadın bir başkan gerekiyor" diyorlar. Kadınlarımız artık o kadar parçası olmak istiyor ki siyasetin, hayatın… Bu konuda en büyük yardımı yine kadınlardan alacağımı biliyorum. 

Artık daha sık görüyoruz ki sokakları dolduran, iktidarın çizdiği çizgiyi aşan, geleceği hakkında söz söylemeye başlayan genç kızlarımız var. Çocuklarını direnişe yollayan, balkonunda tencere tava çalan, meydanları boş bırakmayan, evde mahallede toplantılarda ülkesi ve kendisi hakkında sözünü söyleyen annelerimiz var. Umudu taşıyanlar için, varını yoğunu ortaya koyanlar için, yeni bir ülke yaratmak adına kollarını sıvayanlar için dualar okuyan ninelerimiz var.

Kadının uyanışı, kadının boyun eğmemesi yeni bir çağın işaretidir. Barış seslerinin, kardeşliğin, her anlamda eşitliğin işaretidir. Tüm bu topraklarda sürüp giden acıların sonunun işaretidir. Bizleri köle yapmaya çalışanların, üzerimize nefret kusanların sonunun işaretidir.

Kadının boyun eğmemesi Tayyip Erdoğan‘ın sonunun, AKP’nin sonunun işaretidir.

Bu halk kadınıyla erkeğiyle çoktan ayağa kalkmıştır. Katilleri, hırsızları tarihin çöplüğüne atmaya hazırdır ve atacaktır. Bizler bunu ilk olarak Defne'den başlatmak istiyoruz. Bunu büyük bir keyifle ve mutlulukla yapacağımızı söylerken bir kez daha bütün kadınların emekçi kadınlar gününü kutluyorum.