'Sen erkek misin' sözüne tahrik indirimi

İzmir'de Yeliz Umman'ı başını taşla ezerek öldürüp, çalıların arasına gizlediği iddiasıyla tutuklanan Yusuf Barlak hakkında açılan davanın duruşmasında karar çıktı. Ağırlaştırılmış müebbetle yargılanan Barlak'a tahrik indirimi uygulandı ve 15 yıl ceza verildi.

DİHA'da yer alan habere göre, İzmir'in Karabağlar İlçesi'nde geçtiğimiz yıl Mart ayında dağlık alanda Yeliz Umman'ı başını taşla ezerek öldürüp çalıların arasına gizlediği iddiasıyla tutuklanan Yusuf Barlak hakkında açılan davanın duruşması İzmir Adliyesi 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya Yusuf Barlak, avukatı Erdal Benice ile Yeliz Umman'ın annesi Şadiye Umman katıldı.

Cumhuriyet Savcısı Ahmet Şinasi Aygün, mütalaasında sanığın, 'Kasten insan öldürmek ve hırsızlık' suçlarından, ömür boyu hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Sanığın avukatı Erdal Benice de "Olay tarihinde müvekkilim ile maktul tesadüfen karşılaşmıştır. Önceye dayalı bir husumetleri yoktur. Maktulün marjinal kişiliği ve özel yaşam biçimi ortada. Maktulün, müvekkilime söylediği 'sen erkek misin' sözü sonucu onu orada ittirmiştir. Kesinlikle kimseyi öldürmüş değildir. Cinayet ve hırsızlık suçundan beraatını istiyorum. Mahkeme aksi kanaatte ise de indirim maddelerini uygulanmasını talep ediyorum" dedi.

Sen erkek misin sözüne tahrik indirimi
Tarafları dinleyen mahkeme heyeti, sanık Barlak'ı cinayet suçundan önce müebbet hapis cezası verdi. Katil, davanın başından bu yana indirim almak için Yeliz Umman'ın kendisine "sen erkek misin" dediğini ve bunun için onu öldürdüğünü söylüyordu. Hakim, "Sen erkek misin" sözü üzerine haksız tahrik indirimi uyguladı. Cezası 15 yıla düşürülen Barlak'a, hırsızlık suçundan da 2 yıl 11 ay hapis cezası verildi.