Polis, boşanmak isteyen eşini öldürdü

Komiser Ümit Karakafa, boşanma davası açan ve ayrı yaşadığı polis memuru eşi Gülşah Karakafa'yı servis beklerken 4 kurşunla vurup öldürdü. Karakafa daha sonra intihar etti.

Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre, Ailesiyle Ankara'da oturan Gülşah Karakafa, Polis Akademisi'ndeyken tanışıp sevdiği Ümit Karakafa ile 4 yıl önce evlendi. Polis çiftin ilk tayinleri Tokat'a çıktı. 4 yıl Tokat'ta görev yapan Karakafa çiftinin arası, Ümit Karakafa'nın sürekli şans oyunları oynayarak yüklü miktarda borca girmesiyle bozuldu.

Boşanma davası açtı
Gülşah Karakafa, kendisine de şiddet uygulamaya başlayan, şiddetli geçimsizlik yaşadığı komiser olan eşi Ümit Karakafa ile boşanmak için dava açtı, evden ayrıldı. Ancak Ümit Karakafa, eşini sürekli ölümle tehdit emeye başladı. Bunun üzerine Gülşah Karakafa, tayin isteyerek geçici görevle Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne atandı. Bu sırada komiser Ümit Karakafa'nın ise Eskişehir Sivrihisar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne tayini çıktı. Ancak Ümit Karakafa, Ankara Batıkent'te oturan ve anne- babasının yanına yerleşen polis memuru eşi Gülşah Karakafa'nın peşini bırakmayarak tehditlerine devam etti.

Koruma istedi
Boşanma davası açtığı komiser eşi Ümit Karakafa'dan sürekli silahlı tehdit alan Gülşah Karakafa, 2 gün önce savcılığa başvurarak koruma talep etti. Bunun üzerine durumu değerlendiren savcılık, Gülşah Karakafa'ya koruma verilmesini onayladı. Ancak prosedürler uzadığı için Gülşah Karakafa'ya bugün de koruma tahsis edilmedi.

Servis beklerken 4 kurşun
Gülşah Karakafa, sabah erken saatlerinde Yenimahalle İlçesi Batıkent Semti'ndeki baba evinden çıkarak 2 kadın meslektaşı ile birlikte site önünde işe gitmek için servis beklemeye başladı. Bu sırada, boşanma davası açtığı eşi komiser Ümit Karakafa geldi. Ümit Karakafa, tabancasını çıkartıktan sonra diğer 2 kadın polise "buradan uzaklaşın" dedikten sonra, eşi Gülşah Karakafa'yı sitenin içine doğru zorla götürdü. "Boşanma davasını geri çek yoksa seni öldürürüm" diyen Ümit Karakafa, yine "Hayır" yanıtı alınca deliye döndü.

Ümit Karakafa, tabancayla Gülşah Karakafa'ya kurşun yağdırdı. Gülşah Karakafa, 2'si karnına 2'si de bacaklarına isabet eden 4 kurşunla kanlar içinde yere yığılırken, Ümit Karakafa tabancayı bu kez kendi başına dayayıp tetiği çekti. Ümit Karakafa olay yerinde yaşamını yitirirken, ağır yaralanan Gülşah Karakafa, kaldırıldığı Yenimahalle Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı.

'Ablamı koruyamadılar'
Ölen Gülşah Karakafa'nın kız kardeşi Melisa Karakaya, ablasının sürekli tehdit edildiğini belirterek, "Ablamı koruyamadılar. Sürekli tehdit ediliyordu. Defalarca tehdit aldığını söyledi ama yine de koruyamadılar. Şimdi ben her polis gördüğümde krize girecem. Ablam mükemmel bir insandı, çok iyi bir polisti. Ablamı koruyamadılar" diyerek gözyaşı döktü.

Yarın izne çıkıyordu
Bu arada Gülşah Karakafa'nın, yaşadığı sorunlar nedeniyle çok bunaldığı ve yarın itibariyle yıllık izne çıkacağı öğrenildi. Gülşah Karakafa'nın yakınlarına, "Çok bunaldım. Bu adam beni mahvetti. İzne çıkıp biraz kafa dinleyeceğim, umarım bu tatil iyi gelir" dediği öğrenildi.