Öğretim görevlisi eski kocası tarafından öldürüldü

İzmir'in Buca İlçesi'nde V.A., 2 yaşındaki oğlu E.B.A.'yı görme bahanesiyle gittiği evde, 6 ay önce boşandığı Dokuz Eylül Üniversitesi'nde öğretim görevlisi eski eşi Serpil E.'yi çıkan tartışmada bıçaklayarak öldürdü. V.A. için eski eşinin aldırdığı koruma kararının süresinin cinayet günü sona erdiği ortaya çıktı.

Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim görevlisi 38 yaşındaki Serpil E., üç yıl önce hayatını birleştirdiği 36 yaşındaki V.A.'dan geçen temmuz ayında, şiddet gördüğü gerekçesiyle boşandı. Ancak eşinin boşanmasına rağmen V.A., Serpil E.'yi rahatsız etmeye devam etti. Bunun üzerine eski kocasına karşı koruma kararı aldıran genz kadın, evinin bulunduğu bölgede jandarma, Tınaztepe yerleşkesindeki okuluda ise polis ya da özel güvenlik görevlilerince korundu.

DHA'dan Taylan Yıldırım ve Bahri Karataş'ın haberine göre, eşini sürekli rahatsız eden V.A., koruma kararının bittiği gün oğlunu görmek için Serpil E.'nin evine gitti. Genç kadın da annesi Tülay A.'yı arayıp, eski eşinin oğlunu görmek için geldiğini ve ne yapması gerektiğini sordu. Anne, babasının oğlunu görmesine izin vermesini söyleyince, Serpil E. eski kocasını eve aldı.

Oğlunu görme bahanesiyle eve giren V.A., burada genç kadınla tekrar tartışmaya başladı. V.A. tartışma sırasında, oğlunun gözleri önünde Serpil E.'yi 6 yerinden bıçaklayarak öldürdü. V.A. daha sonra oğlunu alarak kaçtı. Aradan bir süre geçtikten sonra kızını arayan anne Tülay A., telefona cevap vermemesi üzerine yakınlarıyla eve gidince korkunç manzarayla karşılaştı.

Tekrar koruma için baroya başvurmuş
Eski eşinin kurbanı olan Serpil E.'nin, tekrar koruma kararı aldırmak ve eşinden kalan yüklü miktardaki borçları ödememek için geçen cuma günü, İzmir Barosu Kadın Hakları Danışma Merkezi'ne başvurduğu anlaşıldı. Anne Tülay A., "Kızımın peşini bırakmadı. Onun parasını yemek istedi. Vermeyince de sürekli dövdü. Şimdi de onu öldürdü. Kızıma kaç kez söyledim bırak mesleğini, yanıma gel dedim ama yapmadı. Katilin bir an önce bulunmasını istiyorum." dedi. Oğlunu babasının evine bıraktığı belirlenen V.A.'nın yakalanması için soruşturmanın sürdüğü bildirildi.