'Normal doğuma teşvik' için oda açtılar

Erdoğan’ın “kürtaj” ve “sezaryen doğum” karşıtı söylemlerinin ardından devlet hastanelerinde “keyifli normal doğum odaları” kurulmaya başlandı. Samsun’da Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde kurulan odaların “normal doğuma teşvik” amacı taşıdığı belirtildi.

(soL - Haber Merkezi) Erdoğan’ın kadın düşmanı söylemleri içerisinde yer alan “kürtaj” ve “sezaryen doğum” karşıtı propagandası üzerine bu kez hastanelerde “normal doğumu teşvik eden” odalar kurulmaya başlandı.

Samsun’da devlet hastanesi olan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, yalnızca normal doğum yapacak kadınlar için “keyifli doğum ünitesi” kurdu. Odada çift kişilik bir yatak, bebek beşiği, oturma grubu, tuvalet, buzdolabı ve özel banyo gibi kimi uygulamalar yer aldı. Ayrıca hastanede açılan “gebe okulu” ise hamile kadınları normal doğum yapmaları yönünde “eğitime” tabi tutuyor.

‘Özendirme amaçlı’
Samsun İl Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Hasan Rıza Aydın, 30 adet “keyifli doğum ünitesi” olduğunu ve taleplerin yoğunluğu nedeniyle bu odalardan açmaya devam edeceklerini ifade ederek “Normal doğumu özendirmek amacıyla bu uygulamayı yaptık” dedi. Aydın, “Anne adaylarına doğumhanenin soğuk psikolojisini unutturmak istedik. Gördüğümüz talep üzerine 2 tane daha keyifli doğum ünitesi yapılması çalışmalarına başladık. İnşallah yakında onları da hizmete açacağız” dedi.

Dr. Aydın'ın yalnızca normal doğum yapan kadınlara "doğumhanenin soğuk psikolojisini" unutturmak istediklerini itiraf etmesi de dikkat çekmiş oldu.

‘Normal doğuma hazırlıyoruz’
Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Hastane Yönetici ve Başhekimi Uzm. Dr. Halil Keskin de "Hastanemizde bulunan gebe okulunda eğitim alan anne adayları öncelikle olarak bu odayı kullanıyorlar. Gece okulunda anne adaylarını normal doğuma hazırlıyoruz. Bunun dışında diğer normal doğum yapan anneler de zaman zaman odayı kullanabiliyor. Çok fazla memnuniyet ve talep var. Üniteyi kullanan anneler çok mutlu bir şekilde hastanemizden ayrılıyor" ifadelerini kullandı.