Mısır'da islamcılardan kadınlara 8 Mart hediyesi!

Mısır Parlamentosu'nda çoğunluğu elinde bulunduran islamcı vekiller tarafından dün (8 Mart) organize edilen kadın konferansında Ulusal Kadın Konseyi'nın kaldırılarak yerine "aile konseyi" kurulması çağrısı yapıldı.

Mısır'da 'Arap Baharı' adı verilen süreç ile birlikte iktidara gelen ve Meclis'te yüzde 70'in üzerinde bir çoğunluk elde eden islamcılar dün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde kadın konferansı topladı. Müslüman Kardeşler'in kurduğu Özgürlük ve Adalet Partisi'ne üye islamcı vekiller tarafından organize edilen kadın konferansında, kadının adına bile tahammül edilmediği, kadının sadece aile içinde bir anlamının olduğunun düşünüldüğü gösterildi. Konferansta Ulusal Kadın Konseyi'nin yerine bir "aile konseyi" kurulması çağrısı yapıldı.

Konferansta ayrıca cinsiyet ayrımcılığına karşı hazırlanan Birleşmiş Milletler sözleşmesi kınandı ve BM sözleşmesinin şeriat değerleri ile bağdaşmadığı ifade edildi.

İslamcı Özgürlük ve Adalet Partisi'nin vekilleri, "ulusal aile konseyi" kurulması çağrısının "kadın ve erkeklerin birbirlerini bütünleyici rollerinin doğru bir şekilde ifade edilmesi" amacını taşıdığını belirttiler.

Kadınların ülke yönetiminde söz sahibi olamayacağını ifade eden Müslüman Kardeşler, Türkiye'de AKP'den bildiğimiz demagojik söylemi kullanarak "Ulusal Kadın Konseyi"nin geçtiğimiz yıl devrilen Hüsnü Mübarek'in eşi tarafından kurulduğunu belirtiyor ve böylece kadının adına bile tahammül edememelerini meşrulaştırmaya çalışıyorlar.

AKP de kadının adına tahammül edememişti
Müslüman Kardeşler'in ABD ile birlikte akıl danışmanlığını AKP'nin yaptığı biliniyor. İslamcı AKP hükümeti de geçtiğimiz yıl Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı'nın adını Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak değiştirmişti.

Dün Meclis'te kabul edilen "Ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin korunması" kanununda da kadına sadece aile kurumu içinde değer verildiği gösterilmişti.

Mısır'da kadınların yaşadığı dinsel baskıya dikkat çekmek için hazırladığımız haber: Mısır'da kadın olmak

Mısır 'devrimi' kadınları vurdu!
Seçimlere katılım oranının yüzde 54'te kaldığı parlamento seçimlerinde yüzde 75'lik bir çoğunluk elde eden islamcıların sayesinde Mısır Parlamentosu'nda kadınların oranı yüzde 2'ye indi. Bir önceki dönemde Mısır Parlamentosu'nda kadınların oranı yüzde 12 idi.

Mısır'da islamcıların kadını toplumsal ve siyasal hayattan silmek için yoğun baskı uyguladıkları biliniyor. Son dönemde kadınların islami baskıya karşı seslerini daha fazla yükseltmeye başladığı görülüyor.

(soL - Kadın)