Mahkeme tacizciye ödül gibi ceza verdi, genç kadın intihar etti!

19 yaşındaki Aynur C., kendisine cinsel istismarda bulunan Ümit A.'nın karar duruşmasında 5 ay hapisle cezalandırılmasını kabullenemeyerek intihar etti.

Kendisine cinsel istismarda bulunan sanığın 5 ay hapisle cezalandırılması ve cezanın ertelenmesi ile hapis yatmadan çıkması üzerine şok olan kadın, duruşmadan sonra intihar etti.

Zonguldak'ın Kozlu İlçesi'ne bağlı Köserecik Köyü'nde oturan 19 yaşındaki Aynur C., kendisine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan 23 yaşındaki Ümit A.'nın, dünkü karar duruşmasında 5 ay hapisle cezalandırılmasının ardından evinde hap içerek yaşamına son verdi.

Önce tahliye edildi, verilen 5 ay hapis cezası da ertelendi
2009 yılında Aynur C.'ye cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla tutuklanan Ümit A., nüfus kaydına göre olay tarihinde 14 yaşında olan Aynur C.'nin, İstanbul Adli Tıp Kurumu incelemesinde ise olay tarihinde kemik yaşının 16 olduğu belirlenmesi ve suçlamaları kabul etmemesi üzerine tahliye edildi.

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın dünkü karar duruşmasına Ümit A. katılmazken, Aynur C. ve avukatları hazır bulundu. Karar öncesi hakimin söz verdiği Aynur C., "'Şikayetim devam etsin' desem bir sonuca varılmıyor, 'etmesin' desem yine aynı" dedi.

Mahkeme'nin "kemik yaşı" skandalı
Aynur C.'nin kemik yaşının 16 olarak belirlenmesiyle suç vasfının değiştiğini ve sanığın eyleminin, "reşit olmayan mağdure ile cinsel ilişki" suçunu oluşturduğuna hükmeden mahkeme heyeti, duruşmalardaki iyi halini de dikkate alarak Ümit A.'ya 5 ay hapis cezası verdi. Mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kararlaştırdı.

Hap içerek intihar etti
Kararın ardından üzüntü içinde adliyeden ayrılan Aynur C., aynı evde yaşayan ve tüberküloz hastası olan halasının antitüberküloz haplarından çok sayıda içerek intihar etti. Uzun süre odasından çıkmaması üzerine içeriye giren yakınları, yatağında baygın buldukları Aynur C. için 112 Acil Servis'e haber verdi.

Gelen sağlık ekibinin yaptığı kontrolde Aynur C.'nin yaşamını yitirdiği belirlendi. Aynur C.'nin cesedi, otopsi için Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.