Kocaeli'de ikinci N.Ç. vakası: 13 yaşındaki Ö.Y.'ye cinsel istismarda bulunan 8 kişi tutuklandı

Kocaeli’nin Gölcük İlçesi’nde 13 yaşındaki ilköğretim okulu öğrencisi Ö.Y. 28 kişinin cinsel istismarına uğradı.

Gölcük’ün Dumlupınar İlköğretim Okulu öğrencisi 13 yaşındaki Ö.Y. 28 kişinin cinsel istismarına uğradı, olayın ortaya çıkmasının ardından 8 kişi tutuklandı.

Habertürk'te yer alan habere göre, Ö.Y. yaşadıklarını sınıfta ağzından kaçırdı. Bunun ardından bazı öğrenciler de santajla Ö.Y.'ye cinsel istismarda bulundu.

Yaklaşık bir ay önce durumu öğrenen Ö.Y.’nin öğretmenleri, Ö.Y.'nin annesi A. ile konuştu. Annesi A. da kızı Ö.Y. ile konuştuktan sonra Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Savcının talimatıyla polis tarafından gizlice soruşturma başlatıldı. Ö.Y.’nin verdiği ifadelerin ardından tüm deliller toplandı ve operasyon düzenlendi. Aralarında ilçenin tanınmış ailelerinin çocuklarının da bulunduğu 29 kişi, küçük yaştaki Ö.Y. ile cinsel ilişkiye girmek ve 'şantaj' suçlamalarıyla gözaltına alındı.

Gölcük Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan sanıklardan 19’u serbest bırakılırken, aralarında bir astsubayın da bulunduğu 10 şüpheli dün akşam saatlerinde Gölcük Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılıkta alınan ifadelerinin ardından dün akşam saatlerinde mahkemeye sevk edilen 10 şüpheliden A.E.T., İ.K., U.N.K., Ç.U., E.D., S.A., Ş.T. ve astsubay olduğu belirlenen U.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi, 2 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.