Keira Knightley, fotoşopu protesto etmek için çıplak poz verdi

Aktris Keira Knightley, kadınların bedeninin bir savaş alanına çevrildiğini ve fotoğrafçılığın bunda suçlu olduğunu düşünüyor. Knightley, kendisini bir feminist olarak tanımlıyor ve pek çok filmin orta yaşlı beyaz erkeğin hikayesini anlatmasından rahatsız.

Keira Knightley, geçtiğimiz günlerde Interwiev Magazine'e, fotoşopu protesto etmek için üstsüz pozlar verdi. Times'a konuşan aktris, fotoğraflarda herhangi bir işlemin yapılmamasını talep ettiğini, insanların böylece "kendisinin aslında neye benzediğini" görebileceğini söyledi.

Knightley, paparazzilerin çektiği ya da film afişleri için kullanılan fotoğraflarında, vücudunun defalarca kez farklı sebeplerle manipüle edildiğini belirterek "Üstsüz poz vermekle onları büyük göstermediğiniz ya da rötuş yapmadığınız sürece sorunum yok, çünkü 'vücudunuzun nasıl bir şekli olduğu gerçekten de önemli değildir'i söylemek önemli geliyor" dedi.

Dergiye verdiği üstsüz pozlarla bir tavır alan Knightley'in 2004 yılında rol aldığı Kral Arthur filminin afişlerinde göğüsleri büyütülmüştü.

'Filmler hep orta yaşlı, beyaz erkekle ilgili'
"Kadın bedeni bir savaş alanı ve fotoğrafçılığın bunda kısmen suçlu olduğunu düşünüyorum, toplumumuz öyle fotografik ki vücut şekillerinin her zaman aynı olmayabileceğini fark etmek zorlaşıyor" diyen Knightley, bu ay yaptığı bir başka açıklamasında da bir feminist olarak filmlerde hep orta yaşlı beyaz erkeklerin ne istediğinin yansıtılmasının kendisini rahatsız ettiğini söylemişti.

Aktris, aktörlerden istenmeyen pek çok şeyin kadın oyunculardan istenmesini gerekçe göstererek çok sayıda rolü geri çevirmişti.

Knightley "Çıplaklık için bedenin ne kadar görülmesi gerekir sorusu sahiden zor. Cinsel açıdan özgür olmamız gerektiğini savunuyoruz ama o kadar da değil, kafa karıştırıcı bir durum" diyerek peri masallarını geride bıraktığını, kurtuluş için bir kralı beklemek zorunda olmadığını da belirtiyor.