Kadınların "Sibel Üresin" isyanı

Çanakkale'de Halkevleri üyesi bir grup kadın, çok eşliliğin yasal olmasını isteyen sözleriyle tepki çeken aile danışmanı Sibel Üresin'i protesto etti.

Kadınlar adına bir basın açıklamasını okuyan Şeyma Öztürk, sözleriyle kadın düşmanlığını meşrulaştırdığını ileri sürdüğü Sibel Üresin'e tepki göstermek için toplandıklarını belirtti. Öztürk, "İstanbul'daki AKP’li belediyelerin Aile Danışmanı Sibel Üresin'in, 'Çok eşlilik yasal olsun, şiddet boşanma nedeni olmasın' sözleri bizlere 'Kadınlar 3 çocuk yapmalıdır' diyen kuklacı zihniyeti hatırlatıyor. Her ne kadar sözlerinin yanlış anlaşıldığını dile getirse de yandaşları tarafından desteklenmese de, bizler çok iyi biliyoruz ki bu olay AKP'nin Türkiye'de oluşturduğu gerici, baskıcı ve cinsiyetçi zihniyetin ta kendisidir. Yıllardan beri biz kadınlar, ikinci sınıf vatandaş olarak görülmeye, yok sayılmaya, ezilmeye, şiddete karşı, mücadele etmekteyiz. Bu haklı mücadelemizde birçok hakkımızı aldığımız son yıllarda Türkiye iktidarının aile danışmanı, bakanı, başbakanı, kadınları ve kadınların bu mücadelelerini yok saymaktadır. Biz bunları, 'Kadın erkek eşitliğini kabul etmiyorum, kadına şiddet abartılıyor', diyen bu ülkenin başbakanından, 'Kürt kuma almak savaşı çözer' diyen belediye başkanından, 'İşsizlik oranını kadınlar arttırıyor' diyen devlet bakanından anlıyoruz. Belirtmeliyiz ki hemcinsimizin bu ahlaksızca tutumu karşısında yasta değil, isyandayız" dedi.

Eylemde, “Sibel Üresin Artık Üremesin!", "Badem Bıyıklı Sibel Üresin Laflarına Dikkat Etsin!", "Kadın Düşmanlığına Son", "Sibel Üresin, Sonra Bekle Sağlıklı Nesiller Türesin" yazılı pankartlar taşıdı.

Kadınlar, basın açıklamasının ardından, "Kadın, Yaşam, Özgürlük", "Kimsenin Namusu Olmayacağız", "Tüm Kadınlara Sosyal Güvence", "AKP Elini Bedenimden Çek" ve “AKP Kadın Düşmanıdır" sloganları atıldı.

(soL - Kadın)