“Kadınlar sokağa çıkmasın” demezler mi sanıyorsunuz?

Anadolu Gençlik Dergisi’nde çıkan bir makalede, “kadınların postacı olmaması gerektiği” savunuldu. Yazıda ortaya konulan gerekçeler ise, aslında kadınların hiçbirinin sokağa çıkmaması gerektiğinin düşünüldüğü, ancak bunun henüz dile getirilmediği izlenimi veriyor.

Saadet Partisi’ne yakınlığıyla bilinen Anadolu Gençlik Derneği’nin dergisinde çıkan “Bayan postacı istemiyoruz” başlıklı makalede, kadınların postacı olarak çalışmalarına karşı çıkıldı.

Makalede kadınların postacı olarak çalışmasına itiraz ederken öne sürülen argümanlar ise, kolaylıkla “Madem hiçbir kadın sokağa çıkmasın” dedirtecek içerikleriyle dikkat çekici. Yazıda şu ifadeler kullanıldı: “Sokaklarda kapkaçın, hırsızlığın, ahlaksızlığın kol gezdiği, gündüz vakti insanların toplumun içinde hiç çekinmeden cinayetler işlediği ve daha nicelerini burada dile getirmekten haya ettiğimiz birçok suçun, ahlaksızlığın hakim olduğu bir cinnet toplumunda kadın postacıların görev yapması ne ölçüde doğru? Üstelik Teksas metaforu ile sürekli haberlere konu olan sokakların yanında kadınların izbe, kuytu apartmanlara hatta içeride ne ile karşılaşacağını bilmediği evlere kadar gitmesini mecburi kılan bir mesleği yapması insan fıtratı da göz önüne alındığında ne kadar mantıklı?”

Yazıda imzası olan Murat Başaran, şu ifadeleri kullandı: “Elbette ki kadınların da Allah'ın onlara bahşettiği haklar ve fıtratları çerçevesinde çalışma hayatına katılmalarında hiç bir beis yoktur. Anadolu Gençlik Dergisi olarak bizler erkeklerin dahi yeri geldiğinde kendisini koruyamadığı bu cinnet toplumunda kadınların bu tarz tehlikeli ve angarya işlerden uzak tutulmasının gerekli olduğunu savunuyoruz. Kadınlara bu konuda yapılacak her türlü pozitif ayrımcılığı da destekliyoruz.”

Kadın-erkek eşitliği savunucularından da destek isteniyor!
Yazı, şu ifadelerle son buldu: “Bu konuda yıllardır kadının emeğinden bahseden insanları yanımızda görmek istiyoruz. Çünkü önemli olan sözde kadın erkek eşitliğini sağlamak adına kadını bir araç olarak kullanıp onu her ne olursa olsun bütün iş sahalarına katılımını desteklemek değildir. Asıl önemli olan kadının fıtri ve bedeni özelliklerine uygun iş sahalarında olmasını sağlamaktır.”

(soL - Haber Merkezi)