Kadınlar Hediye Aksoy’a özgürlük için yine Taksim'deydi

Görme engelli ve kanser hastası olan hasta tutsak Hediye Aksoy’a özgürlük için toplanan kadınlar, Taksim Tramvay durağında gerçekleştirdikleri eylemin 8. haftasını geride bıraktılar.

Görme engelli ve kanser hastası olan hasta tutsak Hediye Aksoy’a özgürlük için toplanan kadınlar Taksim Tramvay durağında gerçekleştirdikleri eylemin 8. Haftasını geride bıraktılar. Yapılan oturma eyleminde Demokratik Özgür Kadın Hareketi adına konuşma yapan Jiyan Aydın, Hediye Aksoy’un birçok haksız uygulamaya maruz kalmaya devam ettiğini dile getirdi.

"Hastalığı görmezden geliniyor"
Aylardır Adli Tıp Kurumunun Hediye Aksoy için rapor hazırlamadığını belirten Aydın, hastalık görmezden gelinerek Hediye Aksoy’a bir çeşit idam cezası uygulandığını söyledi. Hediye için dışarıda ailesiyle vedalaşıp ölme değil tedavi olma hakkı istediklerini belirten Aydın, bu uygulamanın sorumlusunun AKP iktidarı olduğunu ifade etti. Bugün burada AKP’nin savaş politikalarını görmezden gelerek oturamayacaklarını belirten Aydın, savaşın bir çözüm getiremeyeceği ortadayken yeniden bu yöntemin kullanılmasının onarılmaz yaralar oluşturacağını söyledi.

Aydın’ın ardından konuşan Hediye Aksoy’un avukatı, bu hafta Aksoy’un ring aracında saatlerce bekletilmesine tepki gösterdiğini bunun üzerine fiziki şiddete maruz kaldığını dile getirdi. Her gün hastaneye gitmesi gereken Aksoy’un ring aracında diğer mahkumlarla birlikte yolculuğa başladığı ve bitene kadar saatlerce bu araçta zor şartlar altında bekletildiğini belirtilirken, Güler Zere’de olduğu gibi Aksoy’un da benzer bir şey yaşamaması için çalışacaklarını söylendi.

(soL -Haber Merkezi)