Kadına yönelik şiddet artıyor

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'nde kadınlar son dönemde daha da artan şiddete yönelik tepkilerini gösterdiler.

Son dönemlerde kadına yönelik şiddet,taciz ve tecavüzler her geçen gün artıyor. CHP Manisa Milletvekili Ecz. Özgür Özel Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü için yaptığı basın açıklamasında bu artışın ulaştığı boyutlara değinerek şunları belirtti

"Ülkemizde son 7 yılda kadın cinayetlerinde %1400’lere varan bir artış olmuştur. Üstelik Devletten koruma talebiyle polise veya savcılığa başvuran kadınların % 73’ü, sığınma evlerinde olan kadınların ise % 27’si cinayete kurban gitmiştir. Kadınlarımızın %97’si hayatlarının bir döneminde şiddete maruz kalmış, bazen sokak ortasında bir polisin gözü önünde vahşice bıçaklanmış, bazen namus cinayetleri ile yaşamını yitirmiş, bazen iş hayatında cinsiyet ayrımcılığı nedeniyle yok sayılmış ve en kötüsü de kadına yönelik süregelen bu şiddet ve cinsiyet ayrımcılığı bizzat devlet eliyle devam etmiştir."

Türkiye’nin pek çok yerinde ise kadınlar 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadelede Günü için sokaklara çıktı. sendika.org'un haberine göre İstanbul Kadın Dayanışması ve Ankara Kadın Dayanışması Kadıköy ve Güvenpark'ta AKP'ye, kadına yönelik şiddete karşı toplandılar.