Kadına şiddete savcı da polis de seyirci kaldı, F.Ç. kendini yaktı!

Adana’da 20 yıl imam nikâhı ile "evli" kaldığı A.D.’den ayrılan ancak şiddet görmeye devam eden F.Ç. polis ve savcılığa yaptığı şikâyetten sonuç alamayınca kendini yaktı.

Kadına yönelik şiddet artarak devam ederken, polis ve savcıların sessizliği kadınları ölüme sürüklemeye devam ediyor.

DHA’nın haberine göre, Adana’da Celal Bayar Köprülü Kavşağı’na çıkarak elindeki benzin bidonunu üstüne boşaltan F.Ç. Ben 20 yıllık dini nikahlı kocamdan ayrıldım ama hala evime gelip, rahatsız ediyor, para istiyor. Savcıya gittim bir çare olmadı, polise gittim bir çare olmadı. Ona para vermekten bıktım. Yeter artık kendimi yakacağım” dedi.

Daha sonra elindeki çakmağı çakan F.Ç. alevler içinde kalırken, yoldan geçen araçta söndürme tüpünü alan polisler alevleri söndürdü.
Omuzu, yüzü ve saçları yanan F.Ç. olay yerine gelen ambulansla Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. F.Ç.’nin hayati tehlikesinin olmadığı belirtildi.

F.Ç.’nin ayrı yaşadığı A.D. hakkında Adana Adliyesi’ne bir çok kez şikayet dilekçesi verdiği, mala zarar verme, tehdit ve hakaret suçlarından 6 ayrı dava açıldığı ortaya çıktı. F.Ç.’nin şiddet gördüğü iddiasıyla şikayeti üzerine 5. Aile Mahkemesi’nin geçen 28 Ağustos’tan itibaren A.D.’ye 3 ay evden uzaklaştırma cezası verdiği öğrenildi.