Kadın olduğu için işten çıkarıldı

Ankara’da başkent Elektrik Dağıtım AŞ Genel Müdürlüğü’nde harita teknikeri olarak çalışan Sezer Ayyıldız “Kadın olduğun için işini yaparken arazi şartlarına uyum sağlayamazsın” denilerek işten çıkarıldı.

ANF'nin haberine göre Ankara’da başkent Elektrik Dağıtım AŞ Genel Müdürlüğü’nde harita teknikeri olarak çalışan Sezer Ayyıldız, “Kadın olduğun için işini yaparken arazi şartlarına uyum sağlayamazsın” denilerek işten çıkarıldı.

"Kadın olduğun için uyum sağlayamazsın"
Ankara Nöbetçi İş Mahkemesi’ne verilen dava dilekçesinde anlatıldığına göre, Zonguldak-Kozlu’da oturan Ayyıldız, Başkent Elektrik’in İnsan Kaynakları Müdürlüğü’nce kendisine gönderilen iş teklifini kabul etti. Ayyıldız, 1 Şubat 2011’de Başkent Elektrik Bartın İşletme Müdürlüğü’nde “Harita Teknikeri” olarak işe başladı. Ancak Ayyıldız, 31 Temmuz’da aldığı bir ihbarnameyle “gerekçesiz olarak” iş akdinin feshedildiğini öğrendi. İşveren temsilcisiyle görüşen Ayyıldız’a, gerekçe olarak kendisinin “kadın olması sebebiyle işin yapılması esnasında gerekli olan arazi şartlarına uyum sağlayamayacağı” söylendi.

Ayyıldız’ın avukatı Evrim Deniz Karatana, dilekçede müvekkilinin çalıştığı 6 aylık süre boyunca davalı şirketin işlerini gerektiği gibi yapmaya gayret ettiğini ifade ederek, “İş akdi davalı işveren tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeksizin feshedildiği gibi müvekkilin çalıştığı dönem içerisinde müvekkile herhangi bir uyarı yapılmamıştır. Müvekkilin işe alındığı tarih itibarıyla kadın olduğu bilindiği gibi 6 aylık süre zarfında da cinsiyeti sebebiyle hiçbir zorluk yaşamamış ve işini bu yüzden yapamadığı işverence de iddia edilmemiştir” dedi.